Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία μετά από νέα επιχείρηση μέσα σε λίγες ώρες στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη 27χρονου που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη Real News τον περασμένο Ιούλιο.

Το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα έφοδο σε ένα από τα κτίρια των Προσφυγικών που τελούν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια από αντιεξουσιαστές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και εισέβαλαν στο κτίριο φτάνοντας μέχρι και την ταράτσα προχωρώντας στην προσαγωγή πάνω από 50 ατόμων.

Προσαγωγή φωτορεπόρτερ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έναρξη της νέα αστυνομικής επιχείρησης έγινε προσαγωγή και ενός φωτορεπόρτερ ο οποίος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και κρατείται μέχρι αυτή την ώρα.

Την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν δημοσιογράφοι.

Γιατί έγινε δεύτερη επιχείρηση

Σύμφωνα με την Αστυνομία η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει η κατάσχεση και η μεταφορά το οχήματος του συλληφθέντα νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του 27χρονου «ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση»