Να δικαιολογήσει την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της, προσπάθησε η 38χρονη γυναίκα, ισχυριζόμενη ότι συνέχιζε τις συναντήσεις μαζί του καθώς ήλπιζε ότι θα αλλάξει συμπεριφορά.

Όπως ανέφερε η γυναίκα –που έχει προφυλακιστεί– μιλώντας στο Live News, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άμυνα, ενώ σημείωσε πως δεν θα έκανε ποτέ μήνυση εναντίον του συζύγου της, καθώς η προσφυγή στην αστυνομία δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Κρήτη, αλλά και λόγω και της αποφυλάκισής του 36χρονου με αναστολή.

Η «ιδεολογία» της Δικαιοσύνης

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κινηθεί νομικά ποτέ εναντίον κανενός ανθρώπου, καθώς είναι της «ιδεολογίας» αυτής. Πόσο μάλλον εναντίον της πρώην συζύγου του, που πολύ καλά εκείνος ξέρει τι έχω κάνει γι’ αυτόν, πόσα έχω δώσει, πόσο τον έχω στηρίξει και πόσο τον έχω αγαπήσει» συμπλήρωσε.

Για τη μάχη που δίνει στο νοσοκομείο ο πρώην σύζυγός της, η 38χρονη δήλωσε συντετριμμένη για όσα έγιναν. «Ήμουν σε απόλυτη άμυνα, δεν μπορούσα να γλιτώσω από τα χέρια του διαφορετικά» σημείωσε η 38χρονη, ενώ για το γεγονός ότι βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο τόνισε ότι δεν ήταν ραντεβού, αλλά μια συνηθισμένη συνάντηση.

Ο 36χρονος ζήτησε τη συνάντηση

«Δεν προκάλεσα καμία συνάντηση» τόνισε η γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι ο 36χρονος της είχε τηλεφωνήσει και της είχε ζητήσει να συναντηθούν. «Είχαμε βρεθεί πάρα πολλές φορές, αν ήθελα να του επιτεθώ θα μπορούσα να το έχω κάνει άλλες φορές» πρόσθεσε η 38χρονη, τονίζοντας ότι όσα ακούγονται για στημένη επίθεση από την πλευρά της είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Όταν ρωτήθηκε για το ότι πήγε στη συνάντηση με το σύζυγό της, ενώ φοβόταν, η 38χρονη απάντησε ότι είναι αρκετές οι γυναίκες που ενώ έχουν κακοποιηθεί από τους συζύγους τους, μένουν στο ίδιο σπίτι και καταλήγουν να πάνε στο νοσοκομείο λιπόθυμες από το ξύλο και ξαναπάνε τελικά στο σπίτι τους. «Δεν λέω ότι έκανα καλά που πήγαινα στις συναντήσεις μας, αλλά πήγαινα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στην αστυνομία.

«Εγώ στην αστυνομία δεν θα πήγαινα και δεν έχω πάει ποτέ. Και πριν 15 χρόνια που είχε χρειαστεί να πάω στην αστυνομία, πάλι η αστυνομία με έσυρε από εκεί που ήμουν θύμα ξυλοδαρμού, γιατί κάποιοι άλλοι είχαν υποβάλλει μήνυση εναντίον μου νωρίτερα» ισχυρίστηκε η 38χρονη, συμπληρώνοντας: «Δεν είμαι άνθρωπος που θα πάω στην αστυνομία. Εμείς εδώ στο νησί που ζούμε, το έχουμε σε πολύ κακό παρατήρημα να πηγαίνουμε και να κάνουμε μηνύσεις».

«Αν εγώ σε αυτόν τον άνθρωπο έκανα μήνυση, όπως αναγκάστηκα να κάνω στον αδελφό του, επειδή ήταν με αναστολή, θα εξέτιε όλη την ποινή του μαζί με την ποινή που θα του επέβαλε το δικαστήριο» πρόσθεσε.

«Πίστευα ότι θα αλλάξει»

«Ήμουν μια γυναίκα εγκλωβισμένη, μπορεί να είμαι και ακόμα, ψυχικά με αυτόν τον άνθρωπο, τον αγαπούσα βαθιά και ήλπιζα ότι θα καταφέρω να τον αλλάξω» σημείωσε η 38χρονη.

«Τρία χρόνια που ήταν στη φυλακή, δεν ήταν κακοποιητικός. Μου έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο και λέω αυτό το πρόσωπο μπορεί να επανέλθει» συμπλήρωσε.

Το τρίτο πρόσωπο

Για τα όσα ακούγονται για τρίτο πρόσωπο, η 38χρονη ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Ένας άνθρωπος 36 χρονών δεν μπορεί να αναγνωρίσει αν στο δωμάτιο είναι η γυναίκα του ή κάποια άλλη; Και αν βλέπει κάποια γυναίκα που δεν θέλει να είναι μαζί της δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη και να φύγει;» ανέφερε η 38χρονη, χαρακτηρίζοντας αστείους τους ισχυρισμούς της πλευράς του 36χρονου.

Όπως τόνισε η 38χρονη, ο σύζυγός της μιλούσε και μιλάει με δικές της φίλες, όπως και η ίδια με φίλους του καθημερινά, ενώ υπογράμμισε ότι αν η άλλη πλευρά επιθυμούσε να έχει πάρει διαζύγιο θα μπορούσε να πάει σε αντιδικία. «Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι, προφανώς δεν ήθελαν το διαζύγιο, γιατί εκείνοι δεν το έδιναν» συμπλήρωσαν.