Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια, αφού οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA θέμα χρόνου είναι αποτελούν οι νέες συλλήψεις για την υπόθεση, αφού οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 8 άντρες, οι οποίοι φέρονται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη, είτε στον οίκο ανοχής, είτε στα αυτοκίνητά τους.

Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 8 αυτών ανδρών και αναμένουν τα εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια, προκειμένου να τους φορέσουν χειροπέδες.

Δείτε το ρεπορτάζ

Τα κινητά θα «μιλήσουν»

Κλειδί για την εξιχνίαση της φρικιαστικής υπόθεσης αποτελούν τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από την εξέταση των κινητών και των υπολογιστών του 53χρονου αλλά και της 37χρονης μητέρας της ανήλικης.

Την ίδια ώρα, άλλοι τρεις άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ότι συνομιλούσαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άνδρες ηλικίας 66, 57, και 48 ετών ισχυρίστηκαν ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα και κλήσεις με την ανήλικη νομίζοντας ότι είναι 17.

Τα κινητά τους κατασχέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου ελέγχονται διεξοδικά.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός ότι οι εν λόγω άντρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συλληφθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, οι αρχές εξετάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και εφόσον προκύψει άλλου είδους εμπλοκή θα συλληφθούν, όπως οι υπόλοιποι.

Αυτοί είναι οι 212 άνθρωποι που μιλούσαν με την 12χρονη

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα ηλικίας 60 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι 20 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει πλέον την ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών ή άλλων συσκευών (IP) και των 212 χρηστών της εφαρμογής. Παράλληλα, έχουν τα e-mails, και τα ψευδώνυμα (usernames) που χρησιμοποιούσαν, ενώ πέντε χρήστες είχαν καταχωρημένο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όπως προκύπτει από τα προφίλ που είχαν στην εφαρμογή, δήλωναν μηχανικοί, σεφ, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Οι περισσότεροι, όταν αντιλήφθηκαν ότι μιλούσαν με κορίτσι 12 ετών, διέκοψαν τις συνομιλίες, αλλά η Αστυνομία έχει στη λίστα της και αυτούς που δεν διέκοψαν αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω viber ή what’sApp και πήγαν στο ραντεβού με την ανήλικη.

Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από συνολικά 11 άτομα. Τα τέσσερα έχουν ήδη εντοπιστεί, συνεπώς αναζητούνται άλλοι επτά βιαστές του παιδιού.