Ποινική δίωξη για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση σε πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη ασκήθηκε σε βάρος του 28χρονου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κραβαρίτη, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τοπικές ομάδες σε Αγρίνιο, Ρέθυμνο και Μεσολόγγι.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη δόθηκαν στη δημοσιότητα με απόφαση της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων, καθώς κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι στο Αγρίνιο.

Η ιστορία της ασέλγειας εις βάρος του τετράχρονου αγοριού είχε σοκάρει το Αγρίνιο, όταν ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές του τρέχοντος έτος, όταν ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Ο 28χρονος δεν συνελήφθη ποτέ από την αστυνομία παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Γιατί δεν έχει συλληφθεί

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA παρουσιάστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη μη σύλληψή του.

Οταν έγινε η καταγγελία, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας είχε στείλει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Αγρινίου αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι ο 28χρονος τότε ήταν στρατιώτης, παρενέβη ο στρατιωτικός εισαγγελέας και ζήτησε τη δικογραφία.

Τότε, κάλεσε τον 28χρονο σε ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτο, και αμέσως μετά του απαγγέλθηκε η κατηγορία για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 10 ετών που συνιστά κακούργημα.

Βάσει της κατηγορίας που του αποδόθηκε, ο στρατιωτικός εισαγγελέας ζήτησε τη δημοσίευση των στοιχείων του.

Πλέον, αναμένεται ο 28χρονος να κληθεί σε απολογία και, αν οι δικαστικές αρχές κρίνουν πως συντρέχουν λόγοι, θα εκδώσουν ένταλμα για τη σύλληψή του.

Σε ερώτηση του ALPHA γιατί δεν έγινε πρώτα η σύλληψη του 28χρονου, η απάντηση ήταν πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των δικαστικών αρχών, πως δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και πως ήταν συνεργάσιμος από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου δήλωσε πως «η υπόθεση είναι στον ανακριτή, στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων. Εχει πάρει την τροπή της. Η δημοσίευση των στοιχείων του δράστη ήταν μία αναμενόμενη για εμάς εξέλιξη».