Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για το Λονδίνο, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του πατέρα της συζύγου του Μαρέβας, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ απουσίαζαν ο γενικός γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και επτά υπουργοί.

«Να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν» ευχήθηκε ο κκ Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Αυτή τη συμβολική ημέρα, ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητά μας και τη συνεργασία μας, και την παράκληση ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει και να σας φωτίζει. Θα θέλαμε κι εμείς, μέσα από την καρδιά μας, να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή: ο Θεός να σας δίνει δύναμη, να σας δίνει φώτιση, να σας δίνει υπομονή, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν και στα προβλήματα που καθημερινώς παρουσιάζονται. Η Εκκλησία, και ιδιαίτερα οι πατέρες, όλοι, κι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ πέρα, είμαστε συναντιλήπτορες. Δεν γνωρίζουμε μόνο, και δεν βλέπουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα, που είναι κι αυτά τεράστια, αλλά και τα δικά σας και τις υπέρογκες, υπερβολικές δυσκολίες. Θα θέλαμε, λοιπόν, αυτός ο καινούργιος χρόνος, να είναι ένας χρόνος, για όλους μας, αλλά ιδιαίτερα για εσάς, χρόνος υγείας, εργασίας δυνατής, και κυρίως, να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας. Ακολούθως, διεξήχθη εκλογή τριών Κοσμητόρων και έξι Γραμματέων – μελών του προεδρείου της Βουλής, η οποία λαμβάνει χώρα σε κάθε Σύνοδο.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της αγιασμού δεν έλειψαν και τα καθιερωμένα πηγαδάκια, με βουλευτές και υπουργούς να συνομιλούν σε πιο χαλαρή διάθεση.

Δείτε εικόνες από τον αγιασμό στη Βουλή: