Μπορούν οι καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα στον λογαριασμό του ρεύματος; Και όμως ναι, με απλές και «έξυπνες» κινήσεις με τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού.

Για να αποφύγετε περισσότερες χρεώσεις από τις εταιρείες παροχή ενέργειας δεν έχετε παρά να αλλάξετε ορισμένες από τις καθημερινές σας συνήθειες.

Για αρχή βγάλτε από την πρίζα συσκευές με λειτουργία αναμονής όπως η τηλεόραση και το στερεοφωνικό και θα δείτε μείωση κατά 60 ευρώ περίπου τον χρόνο στους λογαριασμούς σας. Επιπρόσθετα επιβάλλεται να βάλετε λαμπτήρες led και φυσικά να τις σβήνετε για όσο διάστημα δεν βρίσκεται σπίτι ή δεν τους χρειάζεστε.

Ειδικότερα:

•    Κλιματιστικό

Κερδίζετε τον χρόνο έως και 40% των χρημάτων τους εάν βάζουν τη θερμοκρασία του air condition στους 26 βαθμούς Κελσίου.

•    Μαγείρεμα

Κέρδος έως 30 ευρώ  θα έχετε στον εκκαθαριστικό λογαριασμού ρεύματος 4μηνου εάν μαγειρεύετε το φαγητό σας σε χαμηλή θερμοκρασία. Aυτό αφορά όσους έχουν καινούργιες κουζίνες. Επίσης, το σκεύος  θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια πάνω στην εστία για να μη χάνεται η ενέργεια.

•     Ψυγείο

Επειδή το ψυγείο δεν μπορεί να βγει από την πρίζα,  μην το ανοίγετε άσκοπα, παρά μόνο εάν θέλετε να πάρετε κάτι άμεσα από αυτό.

•    Πλυντήριο ρούχων

Για να γίνει οικονομία σε νερό και ρεύμα, να χρησιμοποιείται το πλυντήριο σε πλήρη φόρτωση, όσα κιλά παίρνει και τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.

•     Πλυντήριο πιάτων

Για τη μέγιστη εξοικονόμηση ρεύματος στο πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να  χρησιμοποιείτε χαμηλότερη θερμοκρασία και πλήρες φορτίο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε κέρδος έως και 50 ευρώ τον χρόνο.

•    Τηλεόραση 

Να βγάζετε την τηλεόραση από την πρίζα όταν δεν τη χρησιμοποιούν προκειμένου να  γλιτώσουν έως και 30 ευρώ τον χρόνο.