Μπορεί ο εξηλεκτρισμός να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, όμως, οι τετράτροχες…υπερπαραγωγής με τις sport cars «πινελιές» φαίνεται ότι, απασχολούν μικρές και άγνωστες φίρμες. Όπως συμβαίνει με το νέο Ariel Hipercar, ένα εντυπωσιακό sportcar που σε εμφάνιση θυμίζει όχημα του Μπάτμαν και κρύβει κάτω από το καπό του 1.192 ίππους! Η ισχύς των ηλεκτροκινητήρων αντλείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh.

Το Ariel Hipercar φέρει για την κίνηση του τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό. Το καθένα αποδίδει 299 ίππους! Το πιο εντυπωσιακό σε αυτό το μοντέλο είναι οι επιδόσεις του. Συγκεκριμένα,  με την συνδυαστική ισχύς να φθάνει τους 1.196 ίππους, το νέο μοντέλο μπορεί να εκτοξευθεί από στάση στα 100 km/h σε περίπου 2″. Φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα υποβοήθησης, ενώ, το αμάξωμα του είναι ιδιαίτεα ελαφρύ. Το Hipercar εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενο traction control.

Είδηση αποτελεί το γεγονός, ότι το σπορ μοντέλο δεν θα μείνει στα χαρτιά, μιας και ετοιμάζεται να βγει σε περιορισμένη παραγωγή σε 18 μήνες . Θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αυστραλία και θα κοστίζει περίπου €1 εκατομμύριο.