Η Kia αναβαθμίζει την ηλεκτροκίνητη γκάμα της ,με το σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο το EV6 GT, ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων.

Η πρώτη εικόνα, φανερώνει και την διαφορετική του όψη, με πιο σπορ προσανατολισμό. Το EV6 GT διαθέτει μια σειρά από σπορ πινελιές και αισθητικές βελτιώσεις που υποδηλώνουν τις σπορ επιδόσεις του.

Στο εσωτερικό του, φέρει έναν άνετο χώρο για τους επιβάτες, ενώ, κατακλύζεται από όλο το πακέτο της ασφάλειας, συνδεσιμότητας κ.α. Επίσης, προσφέρει πληθώρα χώρων αποθήκευσης μαζί με 480 λίτρα (VDA) χώρου αποσκευών με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς στη θέση τους. Με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξάνεται στα 1.260 λίτρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα μπροστινό πορτμπαγκάζ που παρέχει επιπλέον 20 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Πατάει σε νέα πλατφόρμα, την Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Σε επιδόσεις, το EV6 GT πραγματοποιεί τα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα 260 χλμ./ ώρα με αυτονομία 424 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Ειδικότερα, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης διπλού κινητήρα του EV6 GT έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει μια ασύλληπτη οδηγική εμπειρία. Ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 160 kW (218 PS) που είναι τοποθετημένος μπροστά λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν δεύτερο ισχύος 270 kW (367 PS) που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος για να παρέχει συνδυασμένη ισχύ 430 kW (585 PS) και 740 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς εξασφαλίζοντας βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Πέρα από τις δυναμικές επιδόσεις, το EV6 GT φέρει φρένα υψηλής απόδοσης,  αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και προσαρμοσμένη στις κορυφαίες επιδόσεις ανάρτηση, που βελτιώνουν κατακόρυφα τον έλεγχο.

Το Kia EV6 GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

Ultra-fast ταχυφόρτιση  

Χάρη στην φόρτιση σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, το EV6 GT καθιστά εύκολη την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων χάρη στην πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό δίκτυο φόρτισης. Η επένδυση της Kia στο IONITY, το ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος της Ευρώπης, προσφέρει στους οδηγούς πρόσβαση σε περισσότερους από 400 σταθμούς φόρτισης σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.