Μέχρι και αλεξίσφαιρο γιλέκο βρήκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κατά την έρευνα στην εκκενωμένη πλέον κατάληψη «111» στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στους χώρους του κτηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, ξύλινα κοντάρια, σιδηρολοστός, μαχαίρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου και αυτοσχέδιο επιχειρησιακό εγχειρίδιο για την οργάνωση, εκπαίδευση και δράση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Απο την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου οι καταληψίες να ρευματοδοτήσουν παράνομα τον χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει στο κόψιμο μιας παροχής, χρησιμοποίησαν τρόπο με τη μέθοδο του by pass για να έχουν εκ νέου πρόσβαση στο ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσία εισαγγελέα, δυνάμεις της ΕΛΑΣ εισήλθαν στην κατάληψη και εκκένωσαν τον χώρο ώστε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη, που είναι ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Εντός του κτηρίου δεν βρισκόταν κάποιο άτομο. Επιπλέον, έχει γίνει κάλεσμα από τα άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κάμαρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση της κατάληψης.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι αρχές προχωρούν στο σφράγισμα της κατάληψης «111».

Αυτήν την ώρα στο σημείο βρίσκεται συνεργείο οικοδόμων προκειμένου να χτίσουν την κύρια είσοδο του κτηρίου όσο και τα παράθυρα για να μην μπορεί να ανακαταληφθεί. Μάλιστα το συνεργείο οικοδόμων έφερε μέχρι και μπετονιέρα για τις εργασίες.

Θεοδωρικάκος: Ακόμη ένα άβατο παρανομίας τελείωσε

Την εκκένωση της κατάληψης 111 στη Θεσσαλονίκη σχολίασε με ανάρτηση στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νωρίς το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έβαλαν τέλος στην κατάληψη σε κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στον ΕΦΚΑ. «Συνεχίζουμε» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ: