Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή κατοίκου στην Ηλεία για τη φωτιά στα Άγναντα. Σύμφωνα με ό, τι έγινε γνωστό, ο συλληφθέντας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Όπως είχαν γράψει και νωρίτερα τα nea.gr, oι πυροσβέστες με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ., αξιοποιώντας πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ένα ακόμα άτομο, που ενδέχεται να έχει σχέση με τo ξέσπασμα της πυρκαγιάς που κατέκαψε μεγάλη αγροτοδασική έκταση.

Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, τονίζουν ότι οι δύο άνδρες βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στις πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μάχη με τις φλόγες, τραυματίστηκαν συνολικά τρεις πυροσβέστες.

Ο ένας, υπαρχιπυροσβέστης, υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στη ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη βοήθεια των συναδέλφων του.

Τρίτος πυροσβέστης που είχε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.