Ο λόγος φυσικά για την Premier League που και φέτος καθήλωσε εκατομμύρια φιλάθλους μέχρι το φινάλε της. Ήδη, έχουν αρχίσει τα προγνωστικα για την επόμενη σεζόν. Τόσο για την κούπα, όσο και για τον… υποβιβασμό!

Το τέλος της περσινής Πρέμιερ βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια, με τους φιλάθλους της να ξεχύνονται στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια, αφού όπως έγινε γνωστό μερίδα οπαδών των “πολιτών”, επιτέθηκε στον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Ρόμπιν Όλσεν. Οι αντιδράσεις για το περιστατικό αλλά και η απάντηση του ίδιου του Σουηδού.

Πιο συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την τελευταία αγωνιστική στο “Etihad” την Άστον Βίλα σε ένα ματς – θρίλερ, από την οποία βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 2-0. Τελικά με γκολ των Γκούντογκαν (76, 81’) και Ρόντρι (78’) πήρε τη νίκη που της χάρισε το πρωτάθλημα, τερματίζοντας μόλις στο +1 από τη Λίβερπουλ. Όπως ήταν αναμενόμενο με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, οι φίλαθλοι της Σίτι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρωτάθλημα. Ωστόσο, κάποιοι απ’ αυτούς ξέφυγαν, αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν στο κεφάλι τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Ρόμπιν Όλσεν.

Ο εκνευρισμός του Τζέραρντ και οι αντιδράσεις

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν οι παίκτες του έφυγαν σώοι από τον αγωνιστικό χώρο μετά την είσοδο των φιλάθλων της Σίτι. Φανερά ενοχλημένος ο Τζέραρντ δημοσιοποίησε το περιστατικό και μίλησε για αυτό: “Ο τερματοφύλακας μου δέχτηκε επίθεση. Να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον Πεπ Γκουαρντιόλα και τη Σίτι”, είπε πριν αποχωρήσει εκνευρισμένος από τη Συνέντευξη Τύπου.

Έχοντας ενημερωθεί για το συμβάν ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε θέση, τονίζοντας: «Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της ομάδας. Είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιοι ενεργούν έτσι. Ελπίζω να βρούμε ποιος το έκανε και να τον τιμωρήσουμε. Δεν ξέρω πώς να το σταματήσουμε, δεν μπορείς να βάλεις 1.000 άνδρες ασφαλείας γύρω από τον αγωνιστικό χώρο».

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ίδιας της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με ανακοίνωση της καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας πως οι δράστες θα τιμωρηθούν με δια βίου απαγόρευση εισόδου στο «Etihad»: “Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα, όταν οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει άμεσα έρευνα και μόλις εντοπιστούν οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από το γήπεδο».

Η απάντηση του Ρόμπιν Όλσεν

Στο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άστον Βίλα, καθώς αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τους “χωριάτες” με τη μορφή δανεισμού. Η επίθεση που δέχτηκε έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση. Με ανάρτηση του στα Social Media ο Σουηδός κίπερ, χαρακτήρισε “ηλίθιους” εκείνους που του επιτέθηκαν, ενώ τόνισε πως δεν θα τους αφήσει να του χαλάσουν τα συναισθήματα για αυτήν τη μέρα.

“Δεν θα αφήσω αυτούς τους ηλίθιους που μου επιτέθηκαν να καταστρέψουν τα συναισθήματά μου. Είχα την ευκαιρία να κάνω το ντεμπούτο μου για αυτόν τον φανταστικό σύλλογο και ήμασταν πολύ κοντά στο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο”, έγραψε στην ανάρτησή του ο 32χρονος.