«Ο πρωθυπουργός που επί τρία χρόνια κυβερνούσε τη χώρα στοχοποιώντας για τις αποτυχίες του τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στήνει ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, σήμερα βγαίνει και ουσιαστικά παραδέχεται ότι πάει σε πρόωρες εκλογές επειδή πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο capital όπου άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για πρόωρες εκλογές.

Σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και έχει φλομώσει τον κόσμο στο ψέμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιό του προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά υπήρξε μοιραίος πρωθυπουργός, έχοντας στην πλάτη του την τραγική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και επειδή δεν είχε μία φορά την πολιτική εντιμότητα να σηκώσει με ειλικρίνεια μία ευθύνη».

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «ακόμα και τώρα που αποδεικνύεται ότι σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και είχε φλομώσει στο ψέμα τον κόσμο πως θα εξαντλήσει την τετραετία -για να ολοκληρώσει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα- δεν βρίσκει το θάρρος να παραδεχθεί ότι προσφεύγει στις κάλπες γιατί απλά βρίσκεται σε κατάρρευση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι είναι «καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία», τονίζοντας πως «αν νομίζει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προλαβαίνει να διασωθεί, πλέον είναι πολύ αργά». «Κύριε Μητσοτάκη το πάρτι τελείωσε», αναφέρει καταληκτικά.

Θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας αλλά…

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα: «Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο.

»Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι είχα πολλές «ευκαιρίες» να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη Νέα Δημοκρατία και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

»Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες.

»Πάρτε για παράδειγμα το σημαντικότατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα έχει ψηφιστεί εντός του Ιουλίου. Θα είναι και αυτό ένα μέτρο του πώς αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση και πόσο τελικά επιδιώκει να οξύνει τα πράγματα.

»Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».