Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών και δασκάλων, στην ανακύκλωσης με έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το παρουσιάζει ο πρώην διεθνής αθλητής βόλεϊ  Βασίλης Κουρνέτας.

Στα 20 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, έχουν τοποθετηθεί μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες και μπλε και κίτρινοι κάδοι στους προαύλιους χώρους των σχολείων. Επίσης τους έχει μοιραστεί διαδραστικό υλικό, ενω υλοποιούνται εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Οι πηγές του AQUA Carpatica βρίσκονται στα παρθένα δάση των Καρπαθίων. Τα Καρπάθια όρη, καλύπτονται από απάτητα δάση έλατων κυρίως και βελανιδιών, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων  (αρκούδες, λύκοι, λύγξ, κλπ.) Τα δάση είναι τόσο εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχούν πρακτικά σε 2 φορές την έκταση της Μακεδονίας μας. Έχουν κρατήσει τις ανθρώπινες δραστηριότητες μακριά προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους από τα φαινόμενα μόλυνσης. Το AQUA Carpatica συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την προστασία και διαφύλαξη των Καρπαθίων και ταυτόχρονα των πηγών του.

Επίσης, είναι στις στρατηγικές προτεραιότητες του AQUA Carpatica η περιβαλλοντική ευαισθησία έχοντας αναπτύξει προγράμματα εξοικονόμησης, ενέργειας και νερού αλλά και ανακύκλωσης. Χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας στις εγκαταστάσεις του. Επίσης όλες οι συσκευασίες του προϊόντος είναι ανακυκλώσιμες.

 

Λίγα Λόγια για την AQUA Carpatica

Η AQUA Carpatica είναι «το νερό θαύμα από τα Καρπάθια όρη» καθώς πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Η πηγή του AQUA Carpatica ανακαλύφτηκε το 2000 μέσα στα δάση των Καρπαθίων. Εξερευνήθηκε, αναλύθηκε σαν σύσταση κι άρχισε να εμφιαλώνεται το 2010. Σήμερα έχει έντονη παγκόσμια παρουσία ενώ έχει αποσπάσει 61 διεθνή βραβεία τόσο για την ποιότητα όσο και για τη γεύση του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από