Το Toyota Aygo X – oνομάζετα και Aygo Cross – είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Είναι το πιο προσιτό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, φέρει φρέσκια σχεδίαση και διαθέτει περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία, στον τομέα της ασφάλειας και συνδεσιμότητας.  Στην εξωτερική του εμφάνιση φέρει αρκετές γραμμές από το πρωτότυπο Aygo X Ρrologue. Ξεχωρίζει η αεροδυναμική του οροφή και «μούρη»,  τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα φτερού κ.α. Είναι ένα ευέλικτο μοντέλο, ιδανικό για την κίνηση μέσα στην πόλη.

Έχει μήκος που αγγίζει τα 3,7 μέτρα, και το μεταξόνιό του, πλέον είναι της τάξης των 2.43 μέτρων.  Χάρη στη νέα του σχεδίαση, εξασφαλίστηκε ακόμη περισσότερος χώρος για τους επιβάτες. Ο χώρος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, ο «αέρας» για τους ώμους είναι πιο μεγάλος από τον προκάτοχο του.

Επίσης, ο χώρος των αποσκευών άγγιξε τα 231 λίτρα,, ενώ μπορεί να φτάσει και έως τα 829 λίτρα, με την γνώριμη αναδίπλωση των καθισμάτων. Το ιαπωνικό μοντελάκι διαθέτει νέο σύστημα πολυμέσων, το Toyota Smart Connect, που προσφέρει σύνδεση με smartphone,  οθόνη 9 ιντσών κ.α.

Κάτω από το καπό του δεσποζει έναν οικονομικός κινητήρας, τριών κυλίνδρων, προδιαγραφών Euro 6D, οποίος αποδίδει 72 ίππους και ροπή 93 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία καταναλώνει 4,7 λίτρα/100 χλμ. ενώ, οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 107 γρ./χλμ. Κοστίζει από 14.300 ευρώ και προσφέρεται σε επτά διαφορετικές εκδόσεις.