Είναι απορίας άξιο, για πολλούς πλέον ανθρώπους που παρακολουθούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, το πώς ο πατέρας των κοριτσιών που πέθαναν, δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία να σημειωθεί ότι παραμένει επί μία εβδομάδα προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα την είχα σκοτώσει»

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας πως θα σταθεί απέναντι στη Ρούλα Πισπιρίγκου και πως θα προσπαθήσει να μάθει την αλήθεια και για τα άλλα δύο του παιδιά, ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν σκέφτηκε στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η απάντησή στη συνέντευξή του στην Αγγελική Νικολούλη ήταν η εξής:

«Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα έβλεπε κάτι και θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της και θα το επιχειρήσω με κάθε τρόπο. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά, δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Μιλάμε για τα παιδιά μου. Θέλω να αποδειχθεί μέχρι τέλους η αλήθεια», είπε.

«Ήταν καλή μάνα»

Και ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών  ο Μάνος Δασκαλάκης, αναφερόμενος στο εάν είχε υποπέσει κάτι περίεργο στην αντίληψή του, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της συζύγου του απέναντι στα παιδιά, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια καλή μάνα και δεν είχε δώσει την παραμικρή υποψία προκειμένου να σκεφτεί ότι ενδεχομένως ήθελε να βλάψει τα παιδιά της.

«Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά,», «αν έβλεπα κάτι», «αν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου…». Αυτές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Βγάζει τελείως τον εαυτό του εκτός…

Ο λόγος είναι ο εξής…

Να σημειωθεί ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά την σύλληψη της Ρούλας, συνοδεύεται παντού και πάντα από τον δικηγόρο του.

Και οι δικηγόροι γνωρίζουν πολύ καλά τον ποινικό κώδικα.

Δείτε τι λέει η διάταξη του άρθρου 306 ΠΚ

«1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος υπαίτια τραυμάτισε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. 2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα꞉ α) βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, β) θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.».

Αν εκείνος πει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν καλή μάνα και ότι κάτι είχε αντιληφθεί τότε κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών… λέει και η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή σε ανάρτησή της στο twitter.