Γιατρός από το Νοσοκομείο Παίδων όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022 έκανε μια σοκαριστική κατάθεση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο γιατρός κατέθεσε ότι το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν η 33χρονη πληροφορήθηκε τον θάνατο της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

Τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή

Αναλυτικότερα, γιατρός του Νοσοκομείου «Παίδων» περιέγραψε στην κατάθεση του, σύμφωνα με το Open, την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου και αυτή ενήργησε.

«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα.

Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Τι είχε κάνει μετά τον θάνατο της Ίριδας

Θυμίζουμε ότι ένα παρόμοιο περίεργο περιστατικό περιέγραψε στο Live News η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, για την 33χρονη μητέρα.

Όπως είπε στην εκομπή του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά το θάνατο της Ίριδας.

Πρόκειται για το μωρό των 6,5 μηνών, που πέθανε τον Μάρτιο του 2021 – το δεύτερο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή, μετά την 3,5 ετών Μαλένα.

Με την ποινικολόγο, Γιάννα Παναγοπούλου, είχε επικοινωνήσει η 33χρονη μητέρα, ζητώντας τη νομική της υποστήριξη όταν είχαν πεθάνει τα δύο πρώτα κορίτσια, η Μαλένα και η Ίριδα.

«Η κυρία Πισπιρίγκου είχε επιδιώξει να με συναντήσει σε προγενέστερο χρόνο, όταν είχαν ήδη πεθάνει τα δύο πρώτα παιδιά και πριν τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Είχε παρακολουθήσει τη δίκη της μικρής Άννυ και με είχε παρακολουθήσει ως συνήγορο. Μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν ένα άτομο που παρακολουθούσε τηλεόραση, υποθέσεις και εγκλήματα, και ζητούσε τότε τη νομική μου υποστήριξη», δήλωσε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Μου είχε προκαλέσει ενδιαφέρον γιατί δεν μου είχε φέρει ποινική δικογραφία να μελετήσω. Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος τότε, δεν ήταν ούτε κατηγορουμένη ούτε ύποπτη, συνεπώς αυτό που της είπα και της ίδιας είναι ότι δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη και των συνεργατών μου».

«Το ένστικτο, η πείρα μου, δεν μου έδινε την αίσθηση… Είχε χάσει δύο παιδιά και αυτό με συγκλόνισε. Όταν ακούω στην άλλη γραμμή μία χαροκαμένη μάνα, συνήθως δεν με καλούν οι ίδιες, αλλά κάποιος συγγενής. Η κυρία Πισπιρίγκου δεν έβαζε τελεία. Ήταν ένα άτομο που ήθελε να είναι ένα βήμα μπροστά. Της είχα πει χαρακτηριστικά ότι αγορεύει μόνη της», σημείωσε η κυρία Παναγοπούλου.

Η ποινικολόγος περιέγραψε ένα άτομο που ήθελε να ελέγχει καταστάσεις, ενώ τόνισε πως η 33χρονη είχε νομικές και τοξικολογικές γνώσεις.