Στον αστερισμό του Κώστα Φορτούνη πέραν τούδε ο Ολυμπιακός; Ίσως. Και η αμφιβολία φαντάζει λογική. Διότι είναι σχεδόν δέκα μήνες από τον τραυματισμό του -για πολλούς- κορυφαίου Έλληνα μεσοεπιθετικού των καιρών μας και η εναρμόνιση του όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα δεν είναι απλή υπόθεση. Γίνεται με βήματα πολύ προσεκτικά. Και δίχως να πιέζεται από κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Προπονείται κανονικά σχεδόν δύο μήνες. Έχει αγωνιστεί και δύο φορές με τον Ολυμπιακό Β΄.  Σε αποστολή όμως της πρώτης ομάδας ακόμη δεν έχει «ενταχθεί» για να πει κάποιος ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Χθες όμως έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Και από ότι φαίνεται ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο τον χρησιμοποίησε στο «οικογενειακό διπλό» με αντίπαλο την ομάδα Β΄ αλλά του έδωσε και μια θέση στο αρχικό σχήμα. Το γεγονός μάλιστα ότι τον κράτησε στο γήπεδο για ενενήντα λεπτά -ενώ είχε αλλαγές να κάνει- θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ως και test event.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 και ο Φορτούνης έδειξε πραγματικά σε καλή κατάσταση. Πέτυχε ένα γκολ, έφτιαξε ένα ακόμη. Δοκιμάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και σαν winger. Αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι και γενικά φάνηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση.  Και αυτό είναι από μόνο του ένα πρώτης τάξεως νέο με θέα στην τελική ευθεία της σεζόν. Στα οκτώ ματς των playoffs αλλά και στον ανοιχτό λογαριασμό του κυπέλλου. Εάν και εφόσον; Μια μεταγραφή… εσωτερικού. Σε μια συγκυρία που σαφώς και έχει τη σημασία της.

Φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως αυτόν τον καιρό απουσιάζουν από την ομάδα 12 (διεθνείς) +2 (οι Μασούρας και Βρουσάι που βρέθηκαν θετικοί στον covid πριν από μια εβδομάδα). Το χθεσινό φιλικό λοιπόν χαρακτηρίζονταν εξ αρχής από τους… απόντες. Η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού παρατάχθηκε σε 4-2-3-1 με Λαλά, Αβραάμ, Μπα και Ανδρούτσο (σαν αριστερό μπακ) στην ευθεία της άμυνας. Με τον Φαντιγκά και τον Μαντί Καμαρά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τους Λόπες, Φορτούνη, Ονιεκουρού πιο μπροστά και τον Τικίνιο σε ρόλο σέντερ φορ.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 2-0 με τα γκολ του Ρόνι Λόπες και του Τικίνιο. Το πρώτο προέκυψε από μια καταπληκτική μπαλιά 50 μέτρων του Φορτούνη στον Ανδρούτσο που βγαίνοντας από τον αριστερό διάδρομο απλά σέρβιρε στον Λόπες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε για λίγο μια παλιά ιδέα από το συρτάρι. Με Ελ Αραμπί και Τικίνιο σε 4-4-2. Αυτή όμως κράτησε μόλις για ένα εικοσάλεπτο. Ο Τικίνιο είχε έναν μικρο-τραυματισμό και αντικαταστάθηκε κάπου στο 65΄από τον Καρβάλιο. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά τρεις μπαλαντέρ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Τον Βαλμπουενά, τον Καρβάλιο και τον Φορτούνη. Εκεί πέτυχε και τα επόμενα δύο γκολ του. Ένα με τον Βαλμπουενά. Και ένα με τον Έλληνα άσο. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Πινακάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών την κέρδισε ο ίδιος από τον Ρόνι Λόπες που το δεύτερο ημίχρονο το πέρασε στο γήπεδο σαν αριστερός μπακ.

*Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ρεπό ως το απόγευμα της Δευτέρας. Από εκεί ξεκινά με έναν τρόπο και η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ