Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Renault θα λανσάρει στην αγορά – καθώς και στην χώρα μας – το νέο Megane E-Tech. Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της, που κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία για την γαλλική φίρμα, εξηλεκτρίζεται με τα καλύτερα συστατικά, που θα μπορούσε να πάρει από την σύγχρονη «παλέτα» τεχνολογικών καινοτομιών για να «χτιστεί» ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Σήμερα, με μια φράση η Renault ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της γαλλικής φίρμας, φέρνοντας το ηλεκτρικό μέλλον ακόμα πιο κοντά.

Σχεδιαστικά, το Megane E-Tech, που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο εξωτερικό, διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση, κερδίζει στους τομείς των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ενώ, ακόμη πιο πολύ κερδίζει στο νέο ηλεκτροκίνητο σύνολο του που προσδίδει μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικές επιδόσεις.  Με μια φράση το νέο Megane E-Tech είναι έτοιμο να παίξει σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροκίνητη εποχή.

Το μήκος του νέου μοντέλου αγγίζει τα 4,2 μέτρα, με τους Γάλλους να έχουν δημιουργήσει ένα άνετο εσωτερικό στο οποίο βρίθουν οι τεχνολογικές καινοτομίες. Ειδικότερα, ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες και να έχει εικόνα για όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές, μέσω δύο ψηφιακών οθονών, υψηλή ανάλυση των 12 ιντσών, με απώτερο στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογική αρτιότητα που του προσφέρει το νέο μοντέλο.

Και θα γίνει ακόμη πιο εύκολη η χρήση των δύο οθονών, ιδίως για τους μελλοντικούς οδηγούς που έχουν αποκτήσει …μεταπτυχιακό στη χρήση δημοφιλών όπως το Google Maps, το Google Assistance και το Google Play.

Ο χώρος φόρτωσης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός αγγίζοντας τα 389 λίτρα του, όντας ένα εξαιρετικό νούμερο για ένα μικρομεσαίο χάτσμπακτ. Στα πιο σημαντικά, τo ηλεκτρικό μοντέλο των Γάλλων προσφέρεται σε δύο εκδόσεις από πλευράς ισχύος.

Η ισχυρότερη αγγίζει σε ισχύ τους 220 ίππους με αρωγό την μπαταρία ιόντων λιθίου ( των 60 kWh) ενώ, ως εφαλτήρια εκδοχή ορίζεται αυτή των 130 ίππων με μπαταρία των 40 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ, οι μπαταρίες είναι τοποθετημένος στο δάπεδο του αμαξώματος.  Συνολικά, η φίρμα αναφέρει ότι το νέο μοντέλο με την μεγάλη μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία των 460 χλμ. Το Renault Megane E-Tech αναμένεται να λανσαριστεί στην χώρα μας το ερχόμενο καλοκαίρι.