Σε κλίμα οδύνης έγινε το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Ο Μάνος έπιασε σφιχτά το χέρι της Ρούλας και κατέβηκαν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Στη συνέχεια την αγκάλιασε από τον ώμο και περπατούσαν με βήμα γοργό για να απομακρυνθούν από τις 7 κάμερες που είχαν στηθεί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Μέσα στην εκκλησία στέκονταν ο ένας δίπλα από τον άλλον ενώ ο τραγικός πατέρας κοιτούσε συχνά τον θόλο. Μπροστά τους οι τρεις φωτογραφίες των κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πατήρ Νικόλαος τις προσφώνησε με τα βαπτιστικά τους ονόματα, Γεωργία, Μαρία –Ελένη και Ιριδα (η μπέμπα δεν είχε προλάβει να βαπτιστεί όμως έτσι την αποκαλούσαν).

«Αφήστε μας στον πόνο μας δεν θα κάνουμε καμία δήλωση. Περιμένουμε και εμείς τις Αρχές» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας Ανδρέας Πισπιρίγκος. Δίπλα του η μικρότερη κόρη του Δήμητρα. Και εκείνη αρνήθηκε να πει το παραμικρό.

Τα μέτρα που έλαβε η εκκλησία

Η εκκλησία είχε λάβει και μέτρα.Ενας επίτροπος… εμπόδιζε την είσοδο δημοσιογράφων (όσους αναγνώριζε δηλαδή) και μάλιστα δεν έλειψε και το επεισόδιο στην είσοδο! Ο π. Νικόλαος δεν κατάφερε να «σβήσει» την φωτιά μεταξύ δημοσιογράφου και επιτρόπου. Στην είσοδο ήταν και δύο άνδρες της Ασφάλειας Πατρών! Για να «επιβλέπουν» τα όσα θα γίνονταν και φυσικά για να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόταν.

Η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον εικόνα για το τι έχει συμβεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταφέρει να συμπληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι του «παζλ» της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας με τους ανεξήγητους θανάτους τους τριών παιδιών και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει το παζλ να «τεκμηριωθεί» και να λυθεί και επιστημονικά ο «γρίφος».

Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι καθοριστικές, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα, με κεντρικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόκλιση στις περιγραφές των γεγονότων από τους ίδιους και τη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.

Αναμένοντας τις τοξικολογικές εξετάσεις

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Μετά την Τζωρτζίνα οι Αρχές θα ασχοληθούν επισταμένα και με τους δύο άλλους θανάτους. Οι συμπτώσεις είναι πολλές, τα ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις περισσότερα και ο πόνος της οικογένειας των τριών παιδιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος.

Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί η Μαλένα, η Ιριδα και η Τζωρτζίνα από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε 3 χρόνια.

Στο Ανθρωποκτονιών οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια.