O εξηλεκτρισμός τρέχει με γοργούς ρυθμούς και η Volkswagen, που είχε παρουσιάσει σε κόνσεπτ εκδοχή το ID. Buzz στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2017, πέντε χρόνια μετά και χιλιάδες ώρες εξέλιξης, το ID. Buzz, είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό και χωρίς εκπομπές ρύπων Bulli της νέας εποχής να αποκαλύπτεται την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Μάλιστα, θα παρουσιαστούν δύο εκδόσεις του, το ID. Buzz σε πενταθέσια διαμόρφωση και το ID. Buzz Cargo, ως van.Η παραγωγή του ID. Buzz ξεκινά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία του στην Ευρώπη να ακολουθεί το φθινόπωρο.

Η Volkswagen πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ήδη μια σειρά δοκιμών στο ID. Buzz, σε δημόσιους δρόμους. Ένας στόλος αυτοκινήτων προπαραγωγής βρίσκεται σε κυκλοφορία στη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη, του Αμβούργο και το Ανόβερο.

Τα ID. Buzz που ήδη κυκλοφορούν είναι ελαφρώς καμουφλαρισμένα, αλλά παρά το καμουφλάζ του, είναι εμφανειςί οι ομοιότητες με το θρυλικό T1, το αρχέτυπο Bulli που παρουσιάστηκε σχεδόν 70 χρόνια πριν.

Το ID. Buzz υπόσχεται μεγάλους χώρους,  είτε ως επιβατικό, τόσο με δύο όσο και τρεις σειρές καθισμάτων, είτε ως van.

Το ID. Buzz παρεμπιπτόντως δεν είναι το πρώτο Bulli με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα. Πριν από πενήντα χρόνια, στην Εμπορική Έκθεση του Ανόβερου, η Volkswagen παρουσίαζε ήδη ένα T2 ως πρωτότυπο που έπαιρνε κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος.