Δυόμισι χρόνια πριν, λίγοι ήταν οι Έλληνες ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λιανικής που πίστευαν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αποτελούσε βιώσιμη και κερδοφόρα προοπτική για εκείνους, φοβούμενοι το κόστος τόσο της δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων, όσο και της προσαρμογής των ίδιων και των εργαζομένων τους στη νέα κατάσταση. Έκτοτε, το τοπίο της ελληνικής αγοράς έχει μεταμορφωθεί, με τους περισσότερους εμπόρους να αξιοποιούν τη δύναμη του διαδικτύου για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Επομένως, είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα.

Από τη στιγμή που αποσυνδέονται από την παρουσία του πελάτη στο φυσικό κατάστημα, οι πωλήσεις μπορούν πια να ξεπεράσουν τα εγχώρια ή ακόμη και τα ευρωπαϊκά σύνορα, διευρύνοντας το πελατολόγιο και αυξάνοντας σημαντικά τις ευκαιρίες των επιχειρήσεων για κερδοφορία. Για παράδειγμα, στο eBay, την παγκόσμια αγοραστική πλατφόρμα των 154 εκατομμυρίων ενεργών αγοραστών και των 1,5 δισεκατομμυρίων καταχωρημένων προϊόντων, οι Έλληνες επιχειρηματίες ήδη θριαμβεύουν, πωλώντας ένα προϊόν κάθε 34 δευτερόλεπτα – και σχεδόν ένα εκατομμύριο προϊόντα στη διάρκεια του 2020.

.

Το βήμα μπορεί να μοιάζει μεγάλο, είναι όμως απλό – ειδικά από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες μπορούν να αξιοποιήσουν πολύτιμα εργαλεία και προνόμια για να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Ήδη, η Εθνική Τράπεζα έχει προχωρήσει στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το eBay, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της, την παροχή τεχνογνωσίας και την επίτευξη ευελιξίας και άμεσης εξυπηρέτησης. Στο πλαίσιό της, η Εθνική έχει αναπτύξει καινοτομίες και ψηφιακές υπηρεσίες ικανές να στηρίξουν τους πελάτες της στα πρώτα διεθνή τους βήματα, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής, υποστήριξης και καθοδήγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης με περισσότερα από 100 προς πώληση προϊόντα είναι σε θέση να αξιοποιήσει το eBay για να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του και να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά από προνόμια.

Συγκεκριμένα, έχει την ευκαιρία να λάβει προσωπική εκπαίδευση από ειδικούς του eBay σε πέντε μόλις βήματα από τη δημιουργία του λογαριασμού του και την ενημέρωσή του με προϊόντα, μέχρι και την επικοινωνία με τους πελάτες, να αποκτήσει αυτοματοποιημένες λύσεις ενημέρωσης και ανανέωσης αποθέματος για να είναι σε θέση να ενημερώνει εύκολα το λογαριασμό του με νέα προϊόντα και να συγχρονίζει τις παραγγελίες του, να εκπαιδευτεί σε βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία marketing που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής του και την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων του, αλλά και να απολαύσει δωρεάν συνδρομή για τους τρεις πρώτους μήνες.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στην επόμενη μέρα, είναι να μπείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας (εδώ) και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.