Άκραιο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα. Ο πρώην υπουργός έδωσε σήμερα συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του, ότι υπήρξαν σκοπιμότητες στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως.

»Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά ο κ.Κοντονης δήλωσε ότι αναφέρθηκε σε όσα του ζήτησε να διευκρινίσει ο κ. Εισαγγελέας.