Απάντηση στις αιχμές που είχε αφήσει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν με την κακοκαιρία «Ελπίδα», έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επέμεινε σήμερα, όπως ανέφερε και σε προηγούμενες δηλώσεις του, ότι «δεν θα ανεχθεί να δείχνουν συνέχεια την Περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση για λάθη άλλων».

Ο κ. Πατούλης, σε οργισμένη παρέμβασή του (ΣΚΑΪ), είπε ανάμεσα σε άλλα: «Αρκετά ακούσαμε και να πούμε την αλήθεια επιτέλους», «θα βγει κανείς να πει συγγνώμη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη το ξέρει καλά».

Ο κ. Πατούλης είπε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια είναι ένας μόνο από τους κρίκους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και είχε το θάρρος να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα τη στιγμή που το κράτος δεν έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τι είπε ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε –  για τις αιχμές Πατούλη –  ότι «έχουμε τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της κακοκαιρίας».

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε επίσης για τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με το αν έχει την στήριξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και ο πρωθυπουργός στηρίζει όλους τους υπουργούς του» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας όμως ότι ο πήχης των απαιτήσεων  για την διαχείριση της κρίσης που είχαμε είναι πιο ψηλά.