Στην ελληνική αγορά προσφέρεται άλλο ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την Kia, το EV6. Το σύγχρονο μοντέλο ξεχωρίζει πρωτίστως από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ουσιαστικά, το κορεάτικο μοντέλο «πατάει» στη νέα φιλοσοφία της μάρκας «Opposites United», που εμπνευσμένη από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζει το έντονα καμπύλο  καπό, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ενισχύουν την αεροδυναμική του μοντέλου, ενώ, έχει και αρετές επιρρολές από crossover μοντέλα. Σε διαστάσεις, το νέο EV6 ανήκει στη μεσαία κατηγορία, με μήκος που αγγίζει τα 4,68 μέτρα, ενώ, το μεταξόνιο του, των 2,9 μέτρων, ενισχύει την άνεση στο εσωτερικό του. Στο εσωτερικό του η Kia έχει προικίσει το νέο της μοντέλο με πολλά τεχνολογικά στοιχεία.

Σαφώς, στο επίκεντρο βρίσκεται η προηγμένη κονσόλα του, με τις δύο καμπύλες ευρείες οθόνες των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων, που προβάλλουν, όλες τις λειτουργίες του οχήματος και των παρεχόμενων εφαρμογών. Επίσης,  πίνακας οργάνων διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης (Normal, Sport & Eco).

Και στον τομέα της πρακτικότητας το νέο μοντέλο καταφέρνει να ξεχωρίζει. Όπως ότι ο χώρος των αποσκευών αγγίζει έως και τα 520 λίτρα, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει και εμπρός πορτμπαγκάζ  με έως 52 λίτρα.

Το νέο Kia EV6 προσφέρεται σε δυο επιλογές όσον αφορά τις μπαταρίες: Είναι η «μικρή», των 58 kWh και η πιο ισχυρή των 77,4 kWh . Επίσης, προσφέρεται σε δικίνητη και τετρακίνητη εκδοχή.  Η εφαλτήρια έκδοση καταφέρνει μέσω του ενός ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 170 ίππους, ενώ, με την πιο ισχυρή μπαταρία, των 77,4 kWh, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τους 229 ίππους.  Η κορυφαία έκδοση του EV6 συνδυάζει δυο ηλεκτρικά μοτέρ (225 ίππων και 350) και επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός μόλις 5,2 δλ., χάρις στη συνδυαστική ισχύ των 325 ίππων.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 185 χλμ./ώρα, ενώ για την 4κίνητη έκδοση αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα. Μεταξύ των εκδόσεων, ενδεικτικά η πισωκίνητη έκδοση με την μεγάλη μπαταρία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 480 χλμ σε αυτονομία μετά από μια πλήρη φόρτιση.  Αν η φόρτισει πραγματοποιηθεί μέσω Wallbox , τότε η  μπαταρία των 58 kWh από το 10 στο 100% φορτίζεται σε 5 ώρες και 55 λεπτά. Επίσης, τέλος του 2022 θα υπάρξει και έκδοση GT, τετρακίνητη ισχύος 585 ίππων.  Οι τιμές του ξεκινούν από τα 47.990 ευρώ για την έκδοση Platinum RWD 170 PS Standard Range 58 kWh ή 40.190 ευρώ με επιδότηση και έκπτωση.