Ομόφωνα «όχι» είπαν σήμερα οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας στο αίτημα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 – 1, απέρριψε και την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην αστυνομικού Βενετίας Πόπορη, η οποία σε πρώτο βαθμό έχει κριθεί ενοχή για εγκληματική οργάνωση.

Δεύτερη αίτηση

Συγκεκριμένα στην απόρριψη της δεύτερης κατά σειρά αίτησης αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού, αυτή τη φορά ως απαράδεκτη, προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο κατηγορούμενος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Όχι και στην Πόπορη

Λίγο αργότερα συζητήθηκε στο ίδιο δικαστήριο το τρίτο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά, για να στηρίξει το αίτημα της εντολές της .Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι οι προβαλλόμενοι λόγοι δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Και υπό αυτό το πρίσμα πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-1) και το δικαστήριο.