Υπόσχεται χώρους για επτά επιβάτες, μπορεί να βγάλει εις πέρας υποχρεώσεις όπως και ένα SUV και παραμένει ένα πρακτικό μοντέλο για τις καθημερινές δραστηριότητες μιας οικογένειας. Το νέο Jogger είναι το νέο μοντέλο της ρουμάνικης φίρμας, που αλλάζει το τοπίο στην κατηγορία των πολυχρηστικών αυτοκινήτων, έτοιμο να καταξιωθεί στην κατηγορία του με ατού τους μεγάλους χώρους και το σύγχρονο σχεδιαστικό του «πρόσωπο». Ειδικότερα, το μονέλο μοντέλο παντρεύει με επιτυχία τα πλεονεκτήματα ενός πολυμορφικού μοντέλου, αλλά και τα χαρίσματα ενός SUV.

Έχει μήκος 4,55 μέτρα, οπότε κατάσσεται στην κατηγορία των μεσαίων μοντέλων, ενώ, η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 20 εκατοστά. Εκτός από τις επτά θέσεις, που δίνουν «χαρά» σε όσους μπαμπάδες έχουν πολυμελείς οικογένειες, το νέο μοντέλο έχει χώρο αποσκευών 607 λίτρων,  ενώ, μπορει να αγγίξει τα 1.819 λίτρα αναδιπλώνοντας και τα υπόλοιπα καθίσματα.

Κάτω από το καπό του νέου μοντέλου, το Dacia Jogger, πατάει στην επιτυχημένη συνταγή του Duster, με πρωταγωνιστή την έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης και υγραερίου. Ειδικότερα, το Jogger θα προσφέρεται με τον τρικύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης-υγραερίου που αποδίδει 100 ίππους, ενώ, η ροπή του αγγίζει τα 160 Nm.

Eπίσης, θα υπάρχει και η απλή έκδοση βενζίνης 1,0 λίτρου με απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής, η οποία μάλιστα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Όλες οι εκδόσεις του Jogger προσφέρονται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που διαφοροποιεί την γκάμα και ως έναν βαθμό τον προσανατολισμό του νέου SUV της Dacia από εκείνον του Duster. Δίχως αμφιβολία, πάντως, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Dacia Jogger σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού είναι οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές του.