Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την καταδίωξη στο Πέραμα και για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε το OMNIA TV ακούγεται διάλογος αστυνομικών μετά τους πυροβολισμούς. ‘Ενας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει ότι «ο ένας έφυγε» και στη συνέχεια να συμπληρώνει «ο οδηγός έφυγε».

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί επιμένουν ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Νίκος Σαμπάνης, παρά την ομολογία του 14χρονου ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα. Μάλιστα είχαν αμφισβητήσει όχι μόνο την κατάθεσή του αλλά και την παρουσία του στο όχημα, ζητώντας test dna, παρά το γεγονός ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν εντοπιστεί στο τιμόνι.

Οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς ρόλους, με την οικογένεια του θύματος να ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.

Η οικογένεια έχει προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη ως Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, γιατί όπως λένε δεν εμπιστεύονται την πειθαρχική διερεύνηση της ΕΛ.ΑΣ.