Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι «κηλίδα που τον βαραίνει (σ.σ ΣΥΡΙΖΑ)», είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο και το ακόμη χειρότερο είναι ότι αρνήθηκε να ανακαλέσει ή να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Πρόσθεσε δε, ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και είναι χαρακτηριστικό της τοξικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είχε κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό η μελέτη Τσιόδρα

Ερωτηθείς για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, τόνισε αρχικά ότι ποτέ μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης της δεν ήταν γνωστή στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι όλα όσα αναφέρονται στη μελέτη είναι και γνωστά και αυτονόητα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών έχουν αναδειχθεί δημόσια κι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Συμπλήρωσε δε πως ποτέ ο Πρωθυπουργός δεν ισχυρίστηκε ότι είναι το ίδιο να διασωληνώνεται κανείς εντός και εκτός ΜΕΘ, όπως του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος δε στην κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι χαρακτηριστικό είναι πως  ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την Κυβέρνηση ότι δεν προσλαμβάνει 800 γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες, την ώρα που αυτοί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.

Δεν παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι»

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, σήμερα αρνήθηκε να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» αναφορικά με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο, ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής δήλωσε: «Το επίδικο τώρα δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύθηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει, γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Το συμπέρασμα αυτής τη έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι».

Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν από την κακή ροή οξυγόνου. Πνιγόντουσαν οι άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία; Το λέω εγώ! Ας πάει στον εισαγγελέα» είπε. «Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όσον αφορά στη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ε, με διέγραψε. Είναι δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ για να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο κ. Τσίπρας».