Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

Η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αποδοκιμασία στο φραστικό παραλήρημα του Παναγιώτη Κουρουμπλή νωρίτερα στη Βουλή όπου αποκάλεσε δολοφόνους τους κυβερνητικούς βουλευτές αναφερόμενος στους θανάτους εκτός ΜΕΘ από τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για τις φράσεις αυτές ο κ. Κουρουμπλής κλήθηκε από τον προεδρεύοντα στη Βουλή να ανακαλέσει, ωστόσο αυτός αρνήθηκε, γεγονός που υποχρέωσε τον πρόεδρο της Βουλής να αποδοκιμάσει το βουλευτή απευθύνοντάς του μομφή που σημαίνει στέρηση του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτός από τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια της Βουλής πήραν αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.