Ελαφρά τραυματίας αποχώρησε από το Πολυτεχνείο την Τετάρτη ο Νίκος Μανιός.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση των φοιτητών το 1973, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ των φοιτητών έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Παρά το γεγονός πως τραυματίστηκε, ο Νίκος Μανιός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Στο Twitter κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με το τραυματισμένο του χέρι κ. Μανιού, ενώ σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόριτοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», ανέφερε.

Ποιος είναι ο Νίκος Μανιός – Η αντιφασιστική του δράση

Ο Νίκος Μανιός γεννήθηκε στην Αθήνα την 17η Απριλίου 1947.

Από το 1961 ηταν ταυτόχρονα εργαζόμενος και μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου. Μέσα από το κίνημα των μαθητών νυχτερινών Γυμνασίων (ΣΕΜΜΕ) εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ.

Το 1967 πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Συνελήφθη το 1971 για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση «Κίνημα 20ης Οκτώβρη» και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο τον εκτόπισαν στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση.

Μεταξύ 1974 και 1975 ήταν μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ)

Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών.

Το 1981 κατέβηκε υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών ως συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Το επεισόδιο με τον Γιάννη Λαγό το 2015

Υπενθυμίζεται πως το 2015 ο Νίκος Μανιός είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του. Οι τόνοι ανέβηκαν και κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος έντονα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον Λαγό.

Ο Νίκος Μανιός αντέδρασε επί της ουσίας αντανακλαστικά στην επίθεση και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών κατά των βουλευτών του ΚΚΕ.