Οι μουσικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ένα μεγάλο «εύρος» και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από το στίχο του Τζίμι Πανούση «θέλω ζόρικα ντουέτα Τζίμι Χέντριξ Βαμβακάρης» κλπ στο τραγούδι «Σαν το Σαμουήλ στο Κούγκι».

Εύρος και ποικίλα ερεθίσματα

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha μίλησε μεταξύ άλλων και για τις μουσικές του επιλογές. Αρχικά, επέλεξε την διασκευή του Τζίμι Χέντριξ στο «All Along The Watchtower», σε στίχους Μπομπ Ντίλαν, το οποίο μετέφερε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τον τίτλο «Ο παλιάτσος και ο ληστής».

«Είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας ότι ο Χέντριξ ήταν «δυστυχώς, ένας από τους πολλούς ροκάδες που φεύγουν από τη ζωή από τα ναρκωτικά».

Πάντως η επιλογή του κ. Παπανδρέου στο τέλος της εκπομπής, που ήταν ένα τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού, το «Τελικά σε θέλω, τελικά μου λείπεις», προκάλεσε το χιουμοριστικό σχόλιο των δημοσιογράφων ότι «από τον Jimmy Hendrix στον Κωνσταντίνο Αργυρό υπάρχει ένα εύρος».

«Αυτό θέλουμε, να έχουμε ένα εύρος και ποικίλα ερεθίσματα και αγαπάμε και το ελληνικό τραγούδι» απάντησε, ο Γιώργος Παπανδρέου.