Ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στην καταγγελία της εκπαιδευτικού για βιασμό από προϊστάμενό της.

Ο δικηγόρος της εκπαιδευτικού, Θωμάς Παπαλιάγκας, μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε πως η εντολέας του είχε κοινωνικές σχέσεις με τον άνδρα και συνήθιζε, μαζί με άλλες συναδέλφους από το ίδιο γραφείο, να βγαίνουν.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε κανονίσει μία κοινωνική έξοδο και, όταν ακύρωσε η μία συνάδελφος, βγήκε μόνο με την καταγγέλλουσα, όπου και της επιτέθηκε, όπως σημείωσε ο ίδιος.

«Του είχε εμπιστοσύνη» επεσήμανε ο κ. Παπαλιάγκας και δήλωσε πως πήγαν με το αυτοκίνητο σε ένα παραλιακό χωριό και σταμάτησαν σε ένα πάρκινγκ.

Εκεί, ο άνδρας φέρεται να της επιτέθηκε και να τη βίασε.

Ο δικηγόρος επεσήμανε πως υπάρχει πλούσιο προανακριτικό υλικό και κατήγγειλε την υπεράσπιση για «προσπάθεια αναστροφής και σπίλωσης».

17 ακόμη γυναίκες;

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η καταγγέλλουσα ανέφερε πως υπάρχουν άλλες 17 γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με την ίδια στο παρελθόν.

Από την ημέρα που φέρεται να έλαβε χώρα το συμβάν η εκπαιδευτικός, που είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, δεν έχει επιστρέψει στην εργασία της, ενώ παρακολουθείται και από ψυχολόγο.

Παράλληλα, το θέμα έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό να έχει ζητήσει προανακριτική.

Σοκάρει η περιγραφή της 44χρονης

Στο μεταξύ, η 44χρονη μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» όπου ισχυρίστηκε ότι: «Στην αρχή προσπάθησα να το ξεπεράσω μόνη μου. Νόμιζα ότι θα κοιμηθώ και ήλπιζα ότι την άλλη μέρα που θα ξυπνούσα, ότι όλα θα είχαν ξεχαστεί σαν ένας εφιάλτης… Όμως, δεν μπόρεσα καν να κοιμηθώ ούτε εκείνο το βράδυ ούτε τα επόμενα. Ευτυχώς με στήριξε η οικογένειά μου και με έπεισε ο σύζυγός μου να επισκεφτώ τον ψυχίατρο για ψυχολογική υποστήριξη. Από τότε που πήγα στο γιατρό, μου απαγόρευσε να επιστρέψω στο χώρο εργασίας γιατί αυτό θα επέκτεινε τα προβλήματα και τις πληγές που μου έχει αφήσει το συμβάν. Ενώ είχε οργανωθεί η μετακίνησή μου σε συνεννόηση με τον αρμόδιο προϊστάμενο προσωπικού δεν εγκρίνονταν από τον δράστη και δεν έχει εγκριθεί ακόμα και σήμερα».

Παράλληλα, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έζησε από τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο του προϊσταμένου. Όπως αναφέρει η 44χρονη, ο προϊστάμενός της άρχισε να τη θωπεύει και να την πιέζει ενώ ξεκούμπωσε το παντελόνι εμφανίζοντας το μόριό του.

«Ξεκούμπωσε και κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του, βγάζοντας έξω τα γεννητικά του όργανα σε κατάσταση στύσης. Επαναλάμβανα διαρκώς μιλώντας του στον πληθυντικό και χωρίς να κοιτάω προς το μέρος του, ξεκάθαρα και κάθετα, πως δεν θέλω να συνεχίσει και να σταματήσει εκεί. Είχα παγώσει και ήμουν ανίκανη να αντιδράσω. Είχα κολλήσει στη γωνία του αυτοκινήτου πανικοβλημένη κοιτώντας διαρκώς κάτω φοβούμενη να μην προβεί σε κάτι περισσότερο και μην μπορώντας να πιστέψω πως βιώνω μια τέτοια κατάσταση.

» Βλέποντας την αδυναμία αντίδρασής μου, αυτός πίεσε πολύ δυνατά και έντονα δύο φορές το κεφάλι μου προς το π… του, φωνάζοντας «έλα μωρό μου, παρ’ τον λίγο» και επαναλάμβανε όλο και πιο επιτακτικά τη φράση «λίγο μωρό μου, λίγο». Επειδή αντιστεκόμουν, άρχισε να τραβά το χέρι μου προς τα γεννητικά του όργανα επαναλαμβάνοντας πάντα την ίδια φράση «λίγο, μωρό μου, λίγο. Εγώ πλέον ήμουν σε κατάσταση σοκ. Συνέχιζα να αντιστέκομαι και του έλεγα διαρκώς και κάθετα πως δεν θέλω, πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα, πως είναι προϊστάμενός μου και πως θέλω να σταματήσει. Του επανέλαβα επίσης, κλαίγοντας, πως, αν σταματήσει στο σημείο εκείνο, θα θεωρήσω το συμβάν λήξαν» πρόσθεσε, μιλώντας στην ίδια πηγή.

«Παρά την αντίστασή μου με ανάγκασε με τη χρήση βίας και χρησιμοποιώντας και τα δυο του χέρια να ακουμπήσω το π… του με το χέρι μου. Όμως το χέρι μου είχα προλάβει να το σφίξω σε γροθιά και εκείνος το πίεζε πάνω στο πέος του, έστω και έτσι. Κατάφερα να τραβήξω το χέρι μου και έντρομη προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, όμως ήταν κλειδωμένη. Του επανέλαβα κλαίγοντας πως δεν θέλω να σπάσουμε το επαγγελματικό πλαίσιο και πως, αν είχα αντιληφθεί πως με βλέπει διαφορετικά, δε θα πήγαινα. Τον παρακαλούσα να με αφήσει.

» Αυτός επαναλάμβανε συνεχώς να μην είμαι μπουμπούνας. Μου είπε πως στη δουλειά δε θα φανεί κάτι, πως ξέρει να τηρεί τα προσχήματα και να σέβεται την ιδιότητά του την ώρα εργασίας».

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της η εκπαιδευτικός παρακαλούσε κλαίγοντας τον προϊστάμενό της να σταματήσει αλλά εκείνος προσπαθούσε έχοντάς την ακινητοποιημένη να εισχωρήσει μέσα της.