H VW πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.5, το δυναμικό ηλεκτρικό SUV coupé της Volkswagen, που εισάγει τη μάρκα σε μία νέα αγορά premium ηλεκτρικών οχημάτων. Ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών E-SUV coupé και πατάεισ τη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα που έχει εξελίξει το Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει ως ID.5 με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς με 174 ίππους (128 kW) ή 204 ίππους (150 kW) και ως ID.5 GTX με 299 ίππους (200 kW) . Θα είναι τετρακίνητο, χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων.

Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στο τελευταίο είναι 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα. Για όλες τις εκδόσεις η μπαταρία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh ενώ η αυτονομία φτάνει τα 520 χλμ. (WLTP).

Το νέο μοντέλο φέρνει ένα νέο εσωτερικό και ένα σύγχρονο ταμπλό που είναι απαλλαγμένο από διακόπτες και κουμπιά και γίνεται μέσω δύο οθονών, μία συμπαγής πίσω από το τιμόνι και μία αφής στο κέντρο, με διαγώνιο 12 ίντσες (στάνταρ). Επίσης, θα είναι διαθέσιμη  η λειτουργία φυσικού φωνητικού ελέγχου “Hello ID.”.

Τα ID.5 και ID.5 GTX μπορούν να φορτιστούν με ισχύ έως 11 kW σε σημείο φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος ή Wallbox.