Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον δώδεκα μέλη συμμορίας ανηλίκων, που λήστευαν και κακοποιούσαν άλλα παιδιά με μαχαίρια και ρόπαλα.

Η συμμορία των ανηλίκων είναι γνωστή ως «Strassenbande», δηλαδή η συμμορία του δρόμου. Μια ομάδα μικρών παιδιών που είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε περιοχές της Αθήνας. Σιδερένιοι Λοστοί, αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα, ακόμα και αεροβόλο όπλο.

Επιτίθονταν κυρίως σε άλλα ανήλικα παιδιά προκειμένου να τα ληστέψουν, ενώ πολλές φορές τους έκλεβαν και τα ρούχα.

Τα βίντεο που ανέβαζαν στα social media προδίδουν τη σκληρότητα της συμμορίας. Δώδεκα άτομα, 10 ανήλικοι και 2 ενήλικες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, βαριές σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.

«Ένα 14χρονο παιδάκι απλά έπαιζε μπάσκετ στην Πανεπιστημιούπολη και του επιτέθηκαν 30 άτομα του άνοιξαν το κεφάλι και γυρίσαν μετά από 2 λεπτά και του έκλεψαν και το κινητό» αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα μέλη της συμμορίας που είχαν δράση κυρίως στις περιοχές Καισαριανής – Ζωγράφου – Βύρωνα χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης.

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής οργάνωναν τις επιθέσεις τους

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν παιδιά στην κάμερα του MEGA, η συμμορία είχε αντιπαλότητα με άλλη ομάδα ανηλίκων από την περιοχή του Ζωγράφου. Συχνά γίνονταν μάρτυρες συγκρούσεων με άγριους συμπλοκές και ξυλοδαρμούς για το ποιος θα επικρατήσει.

«Είναι βίαιη η συμπεριφορά αυτό που γίνεται είναι ότι τσακώνονται περιοχές με περιοχές δηλαδή Ζωγράφου με Καισαριανή».

Οι νεαροί δράστες, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας είχαν προκαλέσει ζημιές σε ιδιωτικά κτίρια και δημόσια μεταφορικά μέσα, ενώ παράλληλα διακινούσαν ναρκωτικά έξω από σχολικά συγκροτήματα σε άλλους ανήλικους.