Με την τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου. Από αυτή προέκυψαν πολλά και εμφατικά μηνύματα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον Δακτύλιο, ο οποίος όπως είπε τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Όπως είπε εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

-Πρώτον οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

-Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν.

«Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν τόσο στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα».

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας: Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Δεν σκεφτόμαστε διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εαν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπούνε διόδια στο κέντρο της Αθήνας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

.