Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων από τις ψήφους που καταμετρούνται, φαίνεται πως οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται με μία μονάδα των Χριστιανοδημοκρατών.

Συγκεκριμένα το SPD συγκεντρώνει 25,5%, το CDU 24.5%, οι Πράσινοι 13,8%, οι Φιλελεύθεροι 11.7 %, το AFD 10.9%, και το Die Linke 5%

Η κατανομή των εκλογών με βάση τα πρώτα αποτελέσματα

Νωρίτερα ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στο στρατηγείο του SPD, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, αναφέροντας ότι περιμένει τα τελευταία αποτελέσματα αλλά «τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε».

«Είμαι χαρούμενος που οι πολίτες αυτής της χώρας ψήφισαν με τον τρόπο που ψήφισαν – ότι το κόμμα τα πάει καλύτερα από ό, τι για πολύ καιρό».

Περιγράφοντας το αποτέλεσμα ως μεγάλη επιτυχία, είπε ότι δείχνει ότι οι ψηφοφόροι τον ήθελαν να είναι ο επόμενος καγκελάριος. Το ποσοστό που φαίνεται ότι καταγράφει το SPD είναι το δεύτερο χαμηλότερο που συγκεντρώνει μεταπολεμικά, ωστόσο υπάρχει άνοδος από τις εκλογές του 2017 που είχαν καταγράψει 21% και ιστορικό χαμηλό.

&nbsp

Ο Λάσετ αναγνωρίζοντας το κακό αποτέλεσμα ανέφερε ότι η «νύχτα θα είναι μεγάλη».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σχηματίσουμε κυβέρνηση» ανέφερε ο Λάσετ, και σημείωσε ότι το μήνυμα από τους ψηφοφόρους του είναι ξεκάθαρο. «Η ψήφος για το κόμμα μας είναι ψήφος εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης».