Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η κατηγορούμενη θα κληθεί ενώπιον του δικαστικού σώματος να απολογηθεί για την ειδεχθή πράξη της και να αναφερθεί σε όλα όσα την προκάλεσαν, στις 20 Μαΐου 2020.

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να ξεκινήσει κανονικά την προγραμματισμένη ημέρα της και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, καθώς επιθυμία τους είναι να μην κλείσει, η κατηγορούμενη, 18μηνο προφυλάκισης, ώστε να μην μείνει ούτε μέρα εκτός φυλακής.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς -όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας- η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή.

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές είναι το πού προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της.

«Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ΄ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό – βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός. Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου» έχει δηλώσει σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Τι υποστηρίζει το περιβάλλον της 36χρονης

Συγγενής της 36χρονης υποστηρίζει πως η γυναίκα έχει μετανιώσει για την πράξη της και δεν ήξερε τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει όταν έριχνε το βιτριόλι. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η οικογένειά της περνάει όλο αυτό τον καιρό, από τη σύλληψή της μέχρι σήμερα, τον δικό της «Γολγοθά».

«Είμαστε σίγουροι όμως ότι πρόθεσή της δεν ήταν να τη σκοτώσει και σίγουρα δεν γνώριζε και τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει με όλη της αυτήν την πράξη την οποία σίγουρα έχει μετανιώσει. Όπως και να το κάνουμε, από τη σύλληψή της μέχρι σήμερα, όλη η οικογένεια περνάει τον δικό της Γολγοθά» είπε στο MEGA άτομο από το στενό περιβάλλον της δράστριας.

Το συγγενικό πρόσωπο της δράστριας δηλώνει ενόχληση για το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της που -όπως υποστηρίζει- «δεν σχετίζονται καθόλου με την υπόθεση». Προσθέτει ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός.

Για τις σοκαριστικές εικόνες που δημοσίευσε η Ιωάννα μετά το χειρουργείο, το άτομο από το περιβάλλον της κατηγορούμενης εξέφρασε τη λύπη του, σχολιάζοντας ότι «είναι ενδεικτικές για τον Γολγοθά που περνάει».

Η δράστρια ζητούσε από τη χαρτορίχτρα να της κάνει μάγια

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται και άλλες συνομιλίες της κατηγορούμενης με τη χαρτορίχτρα που έβλεπε, όπου με δάκρυα απόγνωσης ακούγεται να μιλάει για έναν άνδρα.

Μάλιστα, η χαρτορίχτρα τής ρίχνει «φιτιλιές», καθώς με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται σε μια ξανθιά η οποία διεκδικεί τον άνδρα που επιθυμεί η μετέπειτα δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι.

«Η ξανθιά είναι γ… τον Ιούδα σου. Δεν σου είπα και την άλλη φορά παίζει μία ξανθιά αλλά είναι άλλη, δεν είσαι εσύ. Έχει πολλές ξανθιές σου είπα, όχι γκόμενες, γυναίκες, αλλά εκεί δεν είσαι εσύ. Αυτά τα φύλλα που σου έδειξα τα δύο είναι για», λέει χαρακτηριστικά η χαρτορίχτρα.

Σοκ προκαλεί και η «εξομολόγηση» της 36χρονης, η οποία παραδέχεται ότι είναι άνθρωπος των άκρων και ζητά από τη χαρτορίχτρα να της κάνει… «μάγια» για να ξεχάσει τον άντρα που την ταλαιπωρεί.