Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη Ρούλη Σεμερτζίδου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. «Η αγωνίστρια Ρούλη Σεμερτζίδου, σύζυγος του γνωστού αγωνιστή ζωγράφου Βάλια Σεμερτζίδη, ο οποίος είχε πάρει ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση, με τον ΕΛΑΣ πολέμησε στο βουνό και συνέδεσε την καλλιτεχνική του δημιουργία με την Αντίσταση στους Ναζί, με τον μόχθο των ανθρώπων της δουλειάς και με το λαϊκό κίνημα. Η Ρούλη Σεμερτζίδη γεννήθηκε το 1934 και από το 1952 που παντρεύτηκε τον Βάλια Σεμερτζίδη, σε ηλικία 18 χρονών, στήριξε το δημιουργικό έργο του και έζησε κοντά του όλες τις δύσκολες στιγμές του καλλιτέχνη στα χρόνια που ακολούθησαν.

Το 2012 διοργανώθηκε με δική της φροντίδα και με την επιστημονική επιμέλεια από τον καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκο Χατζηνικολάου, μία πολύ μεγάλη και σημαντική έκθεση του Βάλια Σεμερτζίδη στο μουσείο Μπενάκη (στην οδό Πειραιώς), όπου αναδείχθηκε μέσα από τα έργα του καλλιτέχνη όλο το εύρος της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, η πολυσχιδής του προσωπικότητα και η ενεργή του σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαϊκό κίνημα.

Πριν λίγα χρόνια, η Ρούλη Σεμερτζίδου πρόσφερε ως δώρο στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έργα του Βάλια Σεμερτζίδη, μεταξύ των οποίων και το έργο με θέμα «Λαϊκό Δικαστήριο», έργο – μαρτυρία για τη λειτουργία του λαϊκού επαναστατικού αυτού θεσμού» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της Ρούλας Σεμερτζίδου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ