Συνέντευξη σε δημοσιογράφο του CNN παραχώρησε ηγετικό στέλεχος του ISIS-K, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 170 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Θέλοντας να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα -ήταν ο όρος που έθεσε για να δεχθεί τη συνέντευξη- συστήθηκε ως «Αμπντουλάχ Μουνίρ».

Όπως είπε μιλώντας στο CNN, ο ίδιος έχει περίπου 600 άντρες – μαχητές στη διάθεση του οι οποίοι είναι Ινδοί, Πακιστανοί και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Ασίας.

Ακόμα, εξέφρασε τη δυσφορία του προς τους Ταλιμπάν, επικρίνοντας τους ότι δεν μένουν «πιστοί» στην ιδεολογία τους και ουσιαστικά έχουν «πουληθεί» σε ξένες επιρροές.

«Δεν μας εκπροσωπούν πλέον οι Ταλιμπάν»

Ακόμα, τους καταλόγισε ότι δεν εφαρμόζουν τον νόμο της Σαρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν κάνει καμία εκτέλεση, λιθοβολισμό ή να τιμωρήσουν κάποιον που έκλεψε με ακρωτηριασμό.

«Όσοι ακολουθούν την Σαρία είναι αδελφοί μας. Όσοι δεν το κάνουν αυτό, είναι πολέμιοι μας», δηλώνει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως «δεν μας εκπροσωπούν πλέον οι Ταλιμπάν», ενώ τους κατηγορεί πως υπακούν σε ξένες δυνάμεις.

Αυτός, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι ο λόγος που αυτονομήθηκαν επιλέγοντας να «πολεμήσουν» δίπλα στους ISIS. Για το μέλλον, έχουν ως στόχο να αναπτύξουν δυνάμεις Χαλιφάτου όπως οι ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Η συνέντευξη αυτή, είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από την αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 170 ανθρώπους ανάμεσα τους και Αμερικανούς στρατιώτες, με τον «Μουνίρ» να υπονοεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στο επόμενο διάστημα μόλις απομακρυνθούν εντελώς οι διεθνείς δυνάμεις, εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την διεθνή τρομοκρατία και τα σχέδια της οργάνωσης, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτή αλλά ανήκει σε υψηλότερα κλιμάκια.