Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία – οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 40χρονο από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του από ζήλια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Μαρτυρικός ο θάνατός της

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στο πτώμα της 31χρονης βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η 35χρονη πέθανε μετά από δύο μαχαιριές στον λαιμό.

Ο θάνατός της επήλθε σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Ο 40χρονος δράστης φέρεται να προκάλεσε τα μοιραία χτυπήματα στη σύζυγό του με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Το θύμα ήταν, πιθανότατα, ξαπλωμένο μπορεί ακόμη και να κοιμόταν όταν δέχθηκε την επίθεση. Δεν υπάρχει κανένα δείγμα αντίστασης.

Ενώπιον του εισαγγελέα, ο συζυγοκτόνος επανέλαβε τα όσα είπε περί «ζήλιας», ενώ δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του.

«Καταπέλτης» είναι για τον 40χρονο συζυγοκτόνο της Δάφνης οι γείτονες, οι οποίοι είχαν καταλάβει τον εφιάλτη που περνούσε στα χέρια του εδώ και καιρό η 31χρονη γυναίκα και μάλιστα προσπάθησαν να τη σώσουν καλώντας την αστυνομία, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει αποτέλεσμα.

Πολλοί γείτονες τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της άτυχης 31χρονης.

Μάλιστα δεδομένου πως το ζευγάρι ήταν γνωστό στη γειτονιά, καθώς διατηρούσε ψητοπωλείο, δεν είναι λίγοι οι μάρτυρες που αναφέρουν πως ο άνδρας έδειχνε την επιθετική του συμπεριφορά ακόμη και εν ώρα εργασίας.

Πάντως γειτόνισσες ανέφεραν πως το τελευταίο καιρό, η 31χρονη είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της και δεν έβγαινε έξω, με αποτέλεσμα οι καβγάδες να γίνονται όλο και εντονότεροι στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, ο 40χρονος Αλβανός ζήλευε την σύζυγο του. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο ενώ συνέχεια καβγάδιζε, με τις φωνές τους να ακούγονται σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια».

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία και μίας γειτόνισσας, η οποία σύμφωνα με όσα είχε γράψει στο facebook, είχε καλέσει στις 11 Ιουλίου την αστυνομία καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια εξέλιξη. «Όταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν», είχε καταλήξει.

Λίγο μετά τη δολοφονία της 31χρονης, η γειτόνισσα του ζευγαριού στη Δάφνη αναδημοσίευσε το ποστ της, γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».