Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν μέρα-μεσημέρι τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στις 9 Απριλίου 2021.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που «τρέχει» την υπόθεση, θεωρεί δεδομένο με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτήν την ώρα ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν οι προσωπικές οικονομικές διαφορές και θεωρείται πιο πιθανό να πηγάζει από την επαγγελματική δραστηριότητα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ωστόσο, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει αποσαφηνιστεί, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Βέβαια, τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για την ταυτοποίηση των εκτελεστών, στο τραπέζι των αρχών βρίσκονται ακόμα περισσότερα από 100 βίντεο, μαρτυρίες, τηλεφωνικές επικοινωνίες και πληροφορίες.

Αδιέξοδο

Ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ παρουσιάστηκε και στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», την εκπομπή όπου εμφανιζόταν ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ούτε ένα στοιχείο για τους δολοφόνους.

Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από τις Αρχές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Με λυπεί αυτό το γεγονός, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Ο Γιώργος δολοφονήθηκε λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. Είναι δεδομένο. Μιλάμε για ένα συμβόλαιο θανάτο. Και φοβάμαι, όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια στα συμβόλαια θανάτου, ότι και στον Γιώργο δεν θα βρεθεί ένας κατηγορούμενος.

Είναι μεγάλο θέμα ότι η Αστυνομία, μετά τις τελευταίες της επιτυχίες, δεν μπορεί να βρει τους δολοφόνος και τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Γιώργου. Να σας θυμίσω πάντως, πως ο Γιώργος είχε πληροφορίες και για επίορκους αστυνομικούς γύρω από κάποια θέματα.

Ήξερα πολύ καλά το χώρο της νύχτας, πρόσωπα και καταστάσεις. Μάλιστα είχε εμπλοκή και σε ένα δικαστήριο, ως μάρτυρας. Όλα αυτά τα στοιχεία με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν καθαρά σε δημοσιογραφικό επίπεδο, στα θέματα των δολοφονιών και των συμβολαίων θανάτων. Ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις»