Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να διατηρεί, πάντοτε, ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την επιχειρηματική κοινότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικος Δένδιας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών και οι δράσεις της οικονομικής διπλωματίας μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας οικονομίας υψηλής παραγωγικότητας και επισήμανε ότι «μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, έχουμε τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε εργαλεία εξαγωγικών επενδύσεων και μέσα διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων».

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στην υιοθέτηση ενός παραγωγικού μοντέλου που θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενός μοντέλου που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μέσω των εξαγωγών, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, εξήγησε.

Επίσης, ενθάρρυνε τη συνέργεια των δράσεών του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, ειδικότερα δε με τις νέες, ενισχυμένες δομές της Οικονομικής Διπλωματίας.

Τόνισε πως η επιτυχής ανταλλαγή επιχειρηματικών ιδεών, εμπειριών και καλών πρακτικών έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών κάθε προσπάθειας ευελιξίας, καινοτομίας και εξωστρέφειας. «Επίκεντρο των δράσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει η στόχευση σε κλάδους διεθνώς αναγνωρίσιμων υπηρεσιών και αγαθών» επισήμανε.

Παράλληλα, έκρινε απαραίτητη την προσέλκυση ποιοτικών άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ ανέφερε ακόμα πως θεωρεί χρήσιμη και την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Τα ανωτέρω, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας.

Τέλος, συνεχάρη τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, Σίμο Αναστασόπουλο, σημειώνονταν πως δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε το πολυεπίπεδο έργο που παράγει το Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας τον σκοπό του. Δηλαδή, όπως ανέφερε, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας και, συνακόλουθα, της ευημερίας της κοινωνίας μας και επικρότησε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ