Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ξεκινά από τους υγειονομικούς και τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας – ωστόσο όπως αποκάλυψε στο MEGA ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, εξετάζεται να υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές όπως συμβαίνει και με τα self test στο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιμένουν να δηλώνουν αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των υγειονομικών θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου τομέα ειδικά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες καθώς, σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η κυβέρνηση πάντως επιθυμεί να συνδέσει τη συζήτηση με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για τις δυνατότητες και τα κίνητρα που θα έχουν όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως…. τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους ξεκαθαρίζει ο Άκης Σκέρτσος

Η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς η οποία εξετάζει και αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.