Κακοποιοί που προχωρούν σε ληστρικές επιδρομές σε σπίτια – ορισμένες από τις οποίες φονικές – χρησιμοποιούν ψηφιακούς ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. που τους έχουν δώσει ένστολοι συνεργοί τους! Σε αυτή τη δραματική διαπίστωση καταλήγουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθούν να εξιχνιάσουν τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί λοιπόν βρίσκονται μπροστά σε μια νέα περίπτωση «ενοικίασης» ειδικού ασυρμάτου με κρυπτογράφηση από συναδέλφους τους (βρίσκονταν στη φρούρηση πολιτικού στην Αθήνα, που ασφαλώς δεν γνώριζε οτιδήποτε) σε μέλη συμμοριών στα δυτικά προάστια που προχωρούν σε ληστείες και διαρρήξεις. Ολα αυτά μόλις έξι μήνες μετά την αποκάλυψη αντίστοιχου περιστατικού με πρωταγωνιστή 58χρονο αστυνομικό της ΓΑΔΑ, το οποίο είχε οδηγήσει την ηγεσία του σώματος στη σύνταξη εγγράφου με το οποίο ζητούνταν διαρκείς έλεγχοι. Μάλιστα, μέλη αυτής της ευρύτερης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται στη λίστα των 500 ποινικών που είχε παραδώσει προσφάτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ελεγχθούν οι οικονομικές συναλλαγές τους.

Το «στίγμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες για «νέο ασύρματο Sepura που έχουν στην κατοχή τους συμμορίες ληστών, κυρίως Ρομά». Μέσω των αστυνομικών ψηφιακών πομποδεκτών οι κακοποιοί μαθαίνουν όλες τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και έτσι δρουν ανενόχλητοι και αποφεύγουν την επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Αρχικώς, οι έρευνες για την εν λόγω σπείρα δεν απέδωσαν καρπούς, όμως αργότερα συνδέθηκαν με την απώλεια κοινόχρηστου ψηφιακού πομποδέκτη – προ μερικών μηνών – από τους φρουρούς πρώην υπουργού, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ποιος ένστολος ακριβώς τον είχε «χάσει». Το εντυπωσιακό είναι ότι περιέργως οι υπεύθυνοι των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν προχωρήσει στην «απενεργοποίηση» του «εξαφανισμένου» πομποδέκτη (διαθέτει τη σχετική δυνατότητα) και έτσι χρησιμοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους κακοποιούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν, και αφού ο ψηφιακός ασύρματος ήταν σε λειτουργία, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το «στίγμα» του στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας – Ασπροπύργου και φαίνεται να τον εντόπισαν στο ΙΧ σεσημασμένων κακοποιών, σε βάρος των οποίων (όπως και αστυνομικών) έχει σχηματιστεί δικογραφία.

«Ενοικιάσεις» 5.000 ευρώ

Το ζήτημα με τις «ενοικιάσεις» ψηφιακών πομποδεκτών (έχουν κωδικοποιημένο σήμα χωρίς δυνατότητα συνακρόασης από οποιονδήποτε άλλον εκτός της Αστυνομίας) σε κακοποιούς – κατά πληροφορίες έναντι 5.000 ευρώ τον μήνα – ανέκυψε στις αρχές του 2021 ύστερα από τη σύλληψη από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου ενός 35χρονου Ρομά σε κατοικία στο Ζεφύρι. Ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και είχε στην κατοχή του ψηφιακό ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ. από όπου πληροφορούνταν κάθε κίνηση αστυνομικού στην Αττική αλλά και τι διαμείβεται στο επιχειρησιακό κέντρο. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ασύρματος ανήκε σε έναν 58χρονο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ και στον οποίο φέρεται να είχε χρεωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο μετά τη χρήση του δεν τον επέστρεψε στην υπηρεσία και φαίνεται να τον ενοικίαζε έναντι υψηλού τιμήματος σε σπείρες κακοποιών.