Mετά την  LG που βλέπει πολύ κοντά το σενάριο να γίνεται ένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων, πιθανόν μόνο ηλεκτρικών , τώρα και η  Xiaomi είναι πολύ πιθανόν να πωταγωνιστήσει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η άποψη οικονομικών, διεθνών αναλυτών, που πιστεύουν ότι η Xiaomi μπορεί να εισέλθει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηανίας και να γίνει ταχύτατα ένας δυνατός «παίκτης»!

Μάλιστα, ο  διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Λει Γιουν είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το χαρτοφυλάκιο της κατασκευής ενός μελλοντικού αυτοκινήτου , ενώ, έγινε προσφάτως γνωστό, ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με μια εταιρεία που έχει ήδη εμπειρία. Για αυτό το λόγο και πιρν από λίγο καιρό συναντήθηκε τον Έλον Μασκ, της Tesla,  ενώ, ήδη η πρώτη εταιρεία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε δύο εγχώριες  εταιρείες , την Nio και την Xpeng, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αν προχωρήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο τους, τότε η Xiaomi θα πρέπει, όπως έχει διαρεύσει να επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των ηλεκτρικών της οχημάτων.