Η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, και οι καλλιτέχνες από τις άλλες χώρες που λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό, θα εμφανιστούν στην επίσημη εκδήλωση που διοργανώνεται στο Cruise Terminal στο λιμάνι του Ρότερνταμ, σήμερα Κυριακή 16 Μαΐου, στις 19:00.

Με την εμφάνιση των φετινών συμμετεχόντων στο Τιρκουάζ Χαλί (Turquoise Carpet), που έχει αλλάξει χρώμα από κόκκινο λόγω του χορηγού της διοργάνωσης, δίνεται το σύνθημα για την έναρξη της διαγωνιστικής εβδομάδας της 65ης Eurovision.

Οι καλλιτέχνες θα φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης με πλοιάριο, η κάθε αποστολή χωριστά εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό. Η υποδοχή τους θα γίνει με ναυτικό χαιρετισμό, καθώς το Ρότερνταμ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, και με την παρουσία του δημάρχου της πόλης. Θα περπατήσουν στο Τιρκουάζ Χαλί και θα μιλήσουν με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και με τους Ολλανδούς παρουσιαστές της εκδήλωσης.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων οι δημοσιογράφοι κάθε χώρας θα βρίσκονται σε booths , τα οποία θα είναι κατά μήκος του Τιρκουάζ Χαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους. Οι καλλιτέχνες θα περπατούν με μάσκα, την οποία θα μπορούν να απομακρύνουν μόνο για να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους και να φωτογραφηθούν.

Από τη βραδιά θα απουσιάσουν οι αποστολές της Πολωνίας και της Ισλανδίας, εξαιτίας θετικού κρούσματος κορωνοϊού που βρέθηκε στον έλεγχο των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Αλλά και οι αποστολές της Ρουμανίας και της Μάλτας που διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Δείτε σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου, στις 19:00, σε Live Streaming το Turquoise Carpet και την εμφάνιση της Στεφανίας, εδώ: www.facebook.com/eurovisionert/posts/3352969824806233