Η αλλεργική ρινίτιδα αποτελεί μια εποχική νόσο με συμπτώματα που εμφανίζουν ιδιαίτερη έξαρση κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Η εμφάνισή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, συγκαταλέγεται στις διαταραχές που προκαλούνται από τη δράση των μηχανισμών του προς τις «μη βλαπτικές» ουσίες του περιβάλλοντος. Η μακροχρόνια χρήση τοπικών ρινικών αποσυμφορητικών αποτελεί το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι ασθενείς στην προσπάθειά τους να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά της.

Alcoflu: Η «φυσική» λύση στα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας

Η ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο σκεύασμα για τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας.

Πρόκειται για το alcoflu, ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, σε αντίθεση με άλλα σκευάσματα όπως είναι τα αποσυμφορητικά που χρησιμοποιούνται στο κοινό κρυολόγημα και την αλλεργική ρινίτιδα. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και  περιλαμβάνει τρία καινοτόμα  συστατικά, το ΕpiCor®, το φυτικό εκχύλισμα Andrographis paniculata (ΚalmColdTM) και τη Βιταμίνη C (Nutra-CTM).

Η δράση των συστατικών που περιέχει το alcoflu είναι κλινικά τεκμηριωμένη. Το ΕpiCor® αποτελεί μεταβιοτικό προϊόν των Saccharomyces cerevisiae με ευεργετικούς μεταβολίτες, όπως βιταμίνες, αμινοξέα και πολυφαινόλες. Κλινικές μελέτες, αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του EpiCor στη ρύθμιση της παραγωγής αντισωμάτων και στη μείωση των ημερών με συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδα όπως η ρινική συμφόρηση, κατά 43%.1 Αντίστοιχα, το ΚalmColdTM είναι τιτλοποιημένο εκχύλισμα Andrographis paniculata με υψηλή περιεκτικότητα σε διτερπένια και φλαβονοειδή. Η Nutra-CTM αποτελεί ταχέως απορροφήσιμη μορφή Βιταμίνης C με ουδέτερο PH1  και αντιοξειδωτική δράση.

Το alcoflu διατίθεται σε κάψουλες, καθώς και σε φακελίδια (με τη μορφή πόσιμου διαλύματος).

Αναφορές

  1. Moyad, M. A.; Robinson, L. E.; Kittelsrud, J. M.; Reeves, S. G.; Weaver, S. E.; Guzman, A. I.; Bubak M. E., Immunogenic yeastbased fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Ther 2009, 26 (8), 795-804