Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η γυναίκα του, που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μίλησε ο σύζυγος της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Η 44χρονη, ειδικότερα, πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της και ο θάνατός της αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν πλήρες «φως» στα αίτια του θανάτου της.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθάρισε πως «ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων» και επεσήμανε πως «φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου»

Τι δηλώνει ο σύζυγός της

Ο σύζυγός της, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως η οικογένεια έχε ορίσει ιατροδικαστή για την εξέταση.

«Μας είπαν ότι έσβησε από ανακοπή, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν οφείλεται στο εμβόλιο» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Γκουγκουλάνης.

«Το θέμα είναι τι προκάλεσε (σ.σ. το έμφραγμα)» προσέθεσε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε πως «δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό» ωστόσο ζήτησε πως εάν αυτό της AstraZeneca δεν είναι κατάλληλο, θα πρέπει να αποσυρθεί.

«Αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει. Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;» διερωτήθηκε.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα του ήθελε να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει με της AstraZeneca καθώς ήθελε να πάει στη Φλώρινα για να επισκεφθεί τον πατέρα της.

«Το συζητήσαμε, είχαμε κλείσει ραντεβού στις 12:40 τη Δευτέρα του Πάσχα. Το έκανε, κάτσαμε, φάγαμε, πήγαμε στην παραλία της Χαλάστρας και ήπιαμε καφέ. Μου είπε ‘δεν έχω ενοχλήσεις’, μετά μου είπε ότι κρύωνε. Είχε δέκατα, αλλά γνωρίζαμε για τις παρενέργειες και δεν ανησυχήσαμε, πήρε χαπάκι και της έπεσε ο πυρετός» σημείωσε, περιγράφοντας το τι ακολούθησε μετά τον εμβολιασμό της.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Λίγο πριν τις 03:00 περίπου, την άκουσα να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ξύπνησα δεν είχε τις αισθήσεις της. Πήρα το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν, αλλά ήταν αργά».

«Γιατί επιμένουν να το κάνουν στους 30-39 όταν όλες οι χώρες το έχουν απαγορέψει σε αυτές τις ηλικίες; Έχουμε οι Έλληνες διαφορετικό DNA;» διερωτήθηκε ακόμη για το εμβόλιο και κατέληξε: «Χειροκροτώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρουν τα εμβόλια γρήγορα στη χώρα μας, αλλά αν προκαλεί προβλήματα, πέταξέ το».