Η δημοφιλής υπηρεσία γνωριμιών Tinder σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το παρελθόν των ατόμων με τα οποία σχεδιάζουν να βγουν ραντεβού.

Εν μέσω πίεσης για ισχυροποίηση των μέτρων ασφάλειας στις διαδικτυακές γνωριμίες, το Tinder θα δώσει στους πελάτες του πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα που αφορούν το παρελθόν των επίδοξων μνηστήρων.

Η νέα λειτουργία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Garbo, εταιρεία ελέγχου ιστορικού που ιδρύθηκε από γυναίκες και συλλέγει «δημόσια έγγραφα και καταγγελίες για βία και κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένων των συλληψεων, των καταδικών, των περιοριστικών μέτρων, των παρενοχλήσεων και άλλων βίαιων αδικημάτων».

Η λειτουργία ελέγχου ιστορικού θα είναι διαθέσιμη επί πληρωμή αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο στο Tinder αλλά και σε άλλες υπηρεσίες γνωριμιών που ανήκουν στον μητρικό όμιλο Match Group, όπως οι PlentyOfFish, OkCupid και Hinge.

Ο έλεγχος ιστορικού δεν θα καλύπτει τροχονομικές παραβάσεις ούτε τυχόν απαγγελίες κατηγοριών που αφορούν ναρκωτικά.

«Οι έρευνες συνεχίζουν να δείχνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην κατοχή ναρκωτικών και τη βία ανάμεσα στα φύλα»  ανέφερε η Garbo σε εταιρικό ιστολόγιό της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται την ώρα που το Tinder και άλλες υπηρεσίες γνωριμιών βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων για θέματα ασφάλειας των χρηστών.

Όπως υπενθυμίζει το BBC, έρευνα που πραγματοποίησε το 2019 η οργάνωση ProPublica διαπίστωνε ότι χρήστες που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα χρησιμοποιούν το Tinder και άλλες υπηρεσίες γνωριμιών της Match Group.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, 11 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έγραψαν επιστολή στη διευθύνουσα σύμβουλο της Match Group Σαρ Ντουμπέι καλώντας τη να λάβει μέτρα.

«Οι πλατφόρμες γνωριμιών, όπως αυτές στην ιδιοκτησία της Match Group, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των χρηστών τους» ανέφεραν στην επιστολή.

Ήδη, το Tinder διαγράφει τα προφίλ των συνδρομητών εναντίον των οποίων υπέβαλαν καταγγελίες χρήστες του Tinder ή άλλων υπηρεσιών του ίδιου ομίλου.

Επιπλέον, το Tinder και το ανταγωνιστικό Bumble έχουν αναβαθμίσει τις πλατφόρμες τους με εργαλεία ελέγχου γνησιότητας φωτογραφιών και δυνατότητα βιντεοκλήσεων ώστε να μπορούν οι χρήστες να δουν με ποιον συνομιλούν.

Τον Φεβρουάριο του 2020 προστέθηκε στο Twitter το «κουμπί πανικού», το οποίο αποθηκεύει πληροφορίες για τα σχεδιαζόμενα ραντεβού, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, και ειδοποιεί τις αστυνομικές αρχές αν πατηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από