Πάνω από 335,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, δηλαδή 4,4 δόσεις για κάθε 100 άτομα. Πρόκειται για έναν αριθμό – ορόσημο, ο οποίος δείχνει την πρόοδο που επιτυγχάνεται κατά της πανδημίας.

Παρά τις όποιες ανησυχίες για τις νέες μεταλλάξεις του φονικού ιού ή τις καθυστερήσεις σε σχέση με την αναμενόμενη παράδοση ορισμένων εμβολίων, οι δόσεις που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως ξεπεράσαν τα 330 εκατομμύρια.

Το Ισραήλ, όπως έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, δίνει… τον δικό του αγώνα εμβολιασμού, έχοντας χορηγήσει πάνω από 9.000.000 δόσεις του εμβολίου, με το 46% των πολιτών της χώρας να έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα η ζωή να επιστρέφει σιγά στην κανονικότητα, με τους ανθρώπους να βγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια και θέατρα χωρίς μάσκες και άλλα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δίνουν στη δημοσιότητα οι New York Times, το Ισραήλ έχει χορηγήσει… 103 δόσεις του εμβολίου για κάθε 100 ανθρώπους και φυσικά ηγείται στη σχετική λίστα.

Ακολουθούν οι Σεϋχέλλες, με 90 δόσεις ανά 100 ανθρώπους και στη συνέχεια τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 678 δόσεις ανά 100 ανθρώπους.

Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστα βρίσκεται η Βρετανία με 37 δόσεις ανά 100 ανθρώπους και με το 35% να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τη λίστα των New York Times, μόλις 2% έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Την πεντάδα συμπληρώνει το Μπαχρέιν με 33 δόσεις ανά 100 ανθρώπους.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στον χάρτη, η Ευρώπη βρίσκεται πολύ πίσω στο θέμα των εμβολιασμών αγκομαχά…

Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χώρα μας με περισσότερους από 1.200.000 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, βρίσκεται σχετικά ψηλά στην εν λόγω λίστα με 11 δόσεις εμβολίου ανά 100 ανθρώπους.

Όπως αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, το 7,8 του πληθυσμού της χώρας μας έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση, ενώ 3,6 και τις δύο.

Δείτε αναλυτικά: